Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten selecteren / Vijf tips voor het zoeken naar CV’s

Vijf tips voor het zoeken naar CV’s

Vijf tips voor het zoeken naar CV’s

Vijf tips voor het zoeken naar CV’s

1. Waar moet de kandidaat aan voldoen?
Bedenk van tevoren precies waar u naar op zoek bent. Welk (uniek) kenmerk moet een kandidaat bezitten? Moet hij kunnen werken met specifieke software? Welke opleiding moet hij hebben? Zoekt u iemand met werkervaring in een bepaalde branche? Door dit van tevoren op een rijtje te zetten weet u precies op welke trefwoorden u moet zoeken.

2. Zoek niet alleen naar recente CV’s
Misschien heeft de kandidaat die u zoekt zich al vijf maanden geleden ingeschreven bij Monsterboard.nl. Beperk u dus niet tot CV’s die recentelijk online zijn geplaatst (eerste invulveld), maar begin te zoeken naar ‘Alle CV’s’.

3. Gebruik meerdere trefwoorden
Maak bij het zoeken gebruik van Boolean Logic (pdf). Met deze methode kunt u verschillende trefwoorden in een zoekopdracht met elkaar combineren om tot een nauwkeuriger resultaat te komen.

4. Stuur een persoonlijke uitnodiging
Krijgt u liever een sollicitatiebrief die op uw vacature is afgestemd of ontvangt u liever een standaardbrief? Bij kandidaten werkt het net zo en sommigen zullen uw uitnodiging negeren als zij het gevoel hebben een van de velen te zijn. Verhoog uw kans op respons door in te gaan op het CV van de kandidaat en specifieke opleidingen of werkervaring te benoemen.

5. Sla uw CV online op
Volgens de Nederlandse privacy-wetgeving mag u een CV van een kandidaat pas opslaan na uitdrukkelijke toestemming van de kandidaat. Dit geldt niet als u het CV online opslaat op Monsterboard.nl (pdf). Bijkomend voordeel is dat het CV zo altijd up-to-date blijft.

Monsterboard.nl