Twitter tips van Twitter

Twitter tips van Twitter

Volgens Staff.com heeft 73% van de bedrijven wel eens een kandidaat gevonden via social media. Een kleine tien jaar na hun oprichting, hebben Facebook en Twitter zich inmiddels bewezen als effectief instrument om de juiste kandidaten te vinden.

In een rondetafelsessie met enkele klanten vertelde Suzanne Ekel, Head of Marketing Twitter Benelux, over Twitter als medium om kandidaten te bereiken. Ze is het eens met Monsterboard dat een Social Job Ad ingezet kan worden om direct te werven, maar Twitter kan je ook inzetten als ′buddy′ in je recruitmentstrategie. Let hierbij op de volgende drie punten:

Wees relevant

Weet wat jouw doelgroep interessant vindt. Volgens Ekel komen mensen om drie reden naar Twitter: informatie, hulp en entertainment. Probeer met deze drie zaken rekening te houden in je tweets. En durf dus gerust wat humor te gebruiken!

Wees echt
Wees persoonlijk, ook als merk. Reageer zoals je in het dagelijkse leven ook zou doen. Zeg bijvoorbeeld ′hoi′ terug als iemand je groet en beantwoord vragen. Voor Ekel geldt: wees responsive, personal en humble. Nederig klinkt misschien wat extreem, maar hierbij bedoelt ze dat je niet al te hoog van de toren moet blazen in je tweets. Dat wordt door gebruikers niet gewaardeerd.

Tweet op het juiste moment
Ook timing is belangrijk. Weet wanneer je doelgroep online is, speel in op events en reageer op interessant trends en relevante hashtags.Dit betekent niet dat je de hele dag op Twitter hoeft te letten! Je kunt met bijvoorbeeld Tweetdeck gemakkelijk tweets inplannen, scheelt weer tijd!

Hier kunt u meer lezen over de Social recruitment rondetafelsessie.