Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten selecteren / Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Net als u, zijn vele bedrijven op zoek naar toptalent om posities in te vullen. Want alleen met de juiste medewerkers kunt u goede resultaten behalen.
Maar wist u dat er in Nederland een grote groep talenten redelijk onbenut is? Hoewel in het eerste kwartaal van 2015 de werkloosheid in Nederland gedaald is, is de werkloosheid onder multicultureel jong talent drie keer groter dan bij autochtone jongeren!

Monsterboard en Young Global People slaan handen ineen voor meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Slecht 1 tot 2 procent van alle leidinggevende functies in Nederland wordt bezet door professionals met een multiculturele achtergrond. Tijd om de bel te luiden! Monsterboard gaat met Young Global People samenwerken om HBO en WO talenten met diverse culturele achtergronden te ondersteunen in het vinden van een betere carrière.

Young Global People zet zich al tien jaar in om de instroom van hoogopgeleid multicultureel talent te vergroten door bijvoorbeeld coaching en training van zowel de jongeren als werkgevers.

′Nog steeds is de werkeloosheid onder deze groep jongeren drie keer zo hoog als onder hoogopgeleide autochtone jongeren. Dit komt onder andere omdat multiculturele jongeren over een minder groot zakelijk netwerk beschikken en zij minder goed in staat zijn zichzelf zakelijk te presenteren. Juist deze discrepantie willen wij door een samenwerking met Monsterboard beter in balans brengen.′ Melvin Tjoe Nij, oprichter van Young Global People.

YGP werkt al samen met onder andere Deloitte, PostNL en Schiphol Group. En is door middel van onder andere netwerkevents succesvol in het samenbrengen van talent en werkgevers.

Vrijblijvend kennis maken met YGP

Wilt u kennis maken met Young Global People? Bezoek de website of kom 27 mei vanaf 16:00 uur naar ons netwerkevent bij PostNL in Den Haag. Op het event Netwerken met rolmodellen en recruiters kunt u zelf zien wat YGP en Monsterboard organiseren voor multicultureel talent én het is een mooie gelegenheid om in contact te komen met deze doelgroep.

Het event Netwerken met rolmodellen en recruiters
Datum: 27 mei 2015
Inloop: 15.30 -16.00 uur
Locatie: Hoofdkantoor PostNL Prinses Beatrixlaan 23, 2595 AK Den Haag

Workshop bedrijven: 16.30 – 17.45 uur ′Een kleurrijke kijk op talent′
Workshop Kandidaten: 16.00 – 17.45 uur ′Hoe kan jij je als jong professional onderscheiden′
Netwerken & eten: 18.00 – 20.00 uur

Meer informatie over Young Global People? Bezoek de website of neem contact op met founder Melvin via: melvin@ygp.nl.