Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Verrassende matches met HalloWerk

Verrassende matches met HalloWerk

Verrassende matches met HalloWerk

Monsterboard is een samenwerking aangegaan met Hallowerk. Vanuit deze samenwerking brengen we graag kandidaten met een uitkering in regio Rijnmond en Haaglanden in contact met werkgevers die moeilijk aan personeel komen. Met diverse blogs houden we je graag op de hoogte, wellicht dat we meer bedrijven motiveren om deel te nemen aan dit project! 

 

HalloWerk gaat over ontmoeten, over mensen, over matchen. Inmiddels zijn er meer dan bijna 3000 profielen aangemaakt – dat aantal groeit elke dag – en hebben meer dan 400 kandidaten via Hallo Werk een baan gevonden. Daar zit ook een aantal interessante, verrassende matches tussen. Een werkgever vertelt!

Secundaire kenmerken

Werkgevers kunnen in HalloWerk kandidaten selecteren op ‘secundaire’ kenmerken zoals hobby’s en interesses, en niet alleen op cv, opleiding en werkervaring. “Dat levert interessante koppelingen op”, vertelt Irma Vonk, programmamanager van HalloWerk. “Wij denken in het bieden van kansen en mogelijkheden. Doordat werkgevers mensen direct kunnen benaderen op basis van andere kenmerken, ontstaan soms matches die wij zelf niet zo snel zouden hebben gemaakt.”

Binck Werk: iedereen een kans
Richard Salas van uitzendbureau Binck Werk maakt vanaf het begin gebruik van HalloWerk. Hij ervaart de voordelen van het rechtstreeks contact kunnen opnemen met kandidaten. Ik kijk eigenlijk nooit naar iemands cv of verleden. Als uitzendbureau voor bouw en verkeer werven we veel onder werkzoekende, mensen die graag weer aan de slag gaan en op zoek zijn naar een tweede kans. Opleiding is vaak het grootse obstakel voor hen, en daarbij kunnen wij goed helpen. Het mooie van Hallo Werk is dat ik nu mensen kan benaderen die zelf niet wisten dat ze bijvoorbeeld verkeersregelaar of opruimer in de bouw wilden worden. Ik kijk naar wat voor kansen ik iemand kan bieden die nu aan de slag wil. Daarna kunnen we kijken of iemand wil en kan doorgroeien en of we ze een aanvullende opleiding kunnen aanbieden.”

We moeten elkaar weten te vinden

Zo vertelt hij over een 20-jarige jongen die hij via HalloWerk heeft benaderd. “Zijn droombaan is om trambestuurder te worden, maar mist hiervoor een rijbewijs. We hebben hem de opleiding tot verkeersregelaar aangeboden en dit later aangevuld met de cursus tramveiligheid. Nu werkt hij voor een klus van vervoersbedrijf HTM en spaart hij hiermee niet alleen voor zijn rijlessen, maar is ook een stap dichterbij zijn droombaan. Leuk om te zien dat iemand zelf niet wist dat hij verkeersregelaar kon en wilde worden, maar dat nu wel met veel plezier doet. Maar deze personen moet je wel eerst weten te vinden, en zij ons. Mensen komen vaak terecht op plaatsen die eigenlijk niet hun eerste voorkeur had.”

HalloWerk brengt transparantie in het bestand
“Werkgevers ervaren het voordeel dat ze kandidaten rechtstreeks kunnen benaderen en kiezen, maar ook voor medewerkers van een gemeente of WerkgeversServicepunt is het prettig”, zegt Vonk. “Want HalloWerk brengt transparantie in het bestand. Ze zien meteen wat voor mensen ze hebben.”

Ook op zoek naar talentvol en gemotiveerd personeel?
Veel werkgevers hebben moeite om medewerkers te vinden voor hun vacatures. HalloWerk voegt een extra dimensie toe aan de traditionele manier van werven. Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijk je gemakkelijk hun motivatie en ervaring. Kandidaten op het oog? Dan benader je ze direct of met ondersteuning van het WerkgeversServicepunt. Ook interesse om HalloWerk werkgever te worden? Neem dan contact met ons op! Stuur een email naar info@hallo-werk.nl>