Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Kandidaten online bereiken

Kandidaten online bereiken

Kandidaten online bereiken

Als u op zoek bent naar nieuwe medewerkers voor een technische of ICT functie, dan heeft u misschien gemerkt dat deze lastig te vervullen zijn. Talent in deze branches is vaak schaars: er zijn niet heel veel mensen met de juiste kennis, de kandidaten die wel gekwalificeerd zijn hebben vaak al een (goede) baan. Zij zijn niet actief op zoek naar vacatures, maar dat betekent niet dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn!
Als ze een mooie baan of nieuwe uitdaging tegenkomen, staan ook zij hier voor open!

Informatiebehoefte professionals

Werknemers zijn zich zeer bewust van hun positie op de arbeidsmarkt en willen hun kansen optimaal benutten. Ze hebben daarbij steeds meer behoefte aan carrière advies en relevante marktinformatie over hun eigen vakgebied. Dit geldt ook voor professionals die niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen hun vak. Voor technici en ICT′ers hebben we het dan al snel over de helft van de mensen.

Nieuwe carrièreplatforms

Daarom start Monsterboard met doelgroepgerichte carrièreplatforms: niche sites. Hier worden vak gerelateerde artikelen, carrière tips, voorbeeld cv′s en interviews met aansprekende bedrijven afgewisseld met nieuws en marktinformatie. In januari lanceren we een platform voor ICT en een platform voor technisch talent.

Uw vacature onder de aandacht

De bezoekers komen naar de niche sites voor de content, maar er worden ook vacatures getoond die relevant zijn voor de doelgroep. Zo wordt uw vacature zijdelings onder de aandacht gebracht bij ICT of technische professionals. Een uitdagende functie, goede baan of mooi bedrijf trekt zo toch de aandacht van dat schaarse talent en u bent een stapje dichterbij die lastig vindbare nieuwe medewerker.

Niche sites voor ICT en Techniek
ICT: monsterboard.nl/ICT
Techniek: monsterboard.nl/Techniek