Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Netwerkevent vrouwen in de IT

Netwerkevent vrouwen in de IT

Netwerkevent vrouwen in de IT

Afgelopen maand werd de eerste IT Diamonds gehouden, een netwerk-event voor vrouwen in de IT, georganiseerd door onder meer CapGemini, ComputerFutures en Monsterboard.

Vrouwelijke IT’er: steeds bewijzen wat je waard bent

De reden voor IT Diamonds was om vrouwen te helpen met het ontwikkelen van hun IT-carrière. Veel vrouwelijke IT’ers zeggen dat dat als vrouw best moeilijk is. Zo vertelde een vrouwelijk IT’er van CapGemini tijdens een paneldiscussie: “IT is waanzinnig leuk, maar het gevoel dat je je steeds moet bewijzen dat je wat waard bent en dat je de juiste capaciteiten hebt, is niet leuk.”

Gian Zandonà: meer rolmodellen en coaches nodig

Monsterboard-directeur Gian Zandonà, die ook aanwezig was, herkent het gebrek aan steun: “Vrouwen kunnen afgeschrikt worden als de werksfeer te macho-achtig is of als ze over het hoofd worden gezien bij belangrijke projecten, omdat men ze niet serieus neemt.” Hij wijst op een onderzoek onder vrouwelijke IT’ers dat Monsterboard hield en waaruit bleek dat er nog veel barrières zijn om door te groeien. Vooral het ontbreken van rolmodellen en coaches is daar debet aan.

Jeanine Peek: glazen plafond bestaat niet

Dell-directrice Jeanine Peek vertelde in haar presentatie dat ze niet zozeer gelooft in een glazen plafond, maar wel in het bestaan van vooroordelen. Ze heeft er zelf in haar carrière ook regelmatig mee te maken gehad zegt ze. Zo krijgt ze bij elke hogere stap steevast de vraag of haar kinderen het wel leuk vinden dat ze zo vaak van huis is. Ze geeft aan dat je die vooroordelen nu eenmaal niet kunt wegnemen, maar dat je er wel zo goed mogelijk mee moet dealen als je hogerop wilt komen.

Natasha Clark: treed meer op de voorgrond

Ook Natasha Clark vindt dat vrouwen wat meer op de voorgrond moeten durven treden. De Britse – die werkt bij de technische uitzendorganisatie Sthree en vorig jaar nog door The Times gekozen werd tot Diversity Champion 2014 – zegt in haar presentatie dat IT-vrouwen zich bewust moeten zijn dat ze juist erg gewild zijn en dat daar dus erg veel kansen liggen. Maar dan moeten ze wel meer van zichzelf laten zien. En ook dingen die niet direct uit het cv op te maken zijn. “Laat zien hoe creatief en communicatief je bent.”

 

‘Vrouwen zijn belangrijk in de IT’

Tot slot benadrukte Peek nog het belang van meer vrouwen in de IT. “Kijk naar de organisaties waar IT een rol in speelt. Dan gaat het niet meer alleen om de computer, maar om de interactie met de mens. Daar heb je een hele brede en diverse IT-populatie voor nodig – en daar horen vrouwen dus bij.”

Ook Geke Rosier, van IT-vrouwennetwerk RightBrains benadrukt dit: “Om innovatief te zijn heb je als organisatie niet alleen de technische linker hersenhelft nodig, maar ook de communicatieve, creatieve en verbinding leggende rechterhelft die door vrouwen doorgaans wat vaker gebruikt wordt. Als je die twee werelden combineert, ben je spekkoper.”