Recruitment tips / Werving en Selectie / Wervingskosten / Een effectieve online recruitmentcampagne

Een effectieve online recruitmentcampagne

Een effectieve online recruitmentcampagne

Waar begint u als er in uw netwerk geen goede kandidaat zit voor die openstaande positie? Grote kans dus dat u uw nieuwe medewerker het snelst online vindt! Meer dan de helft van Nederland gebruikt vacaturesites om een nieuwe baan te vinden en een kwart uploadt online zijn of haar cv. Door uw personeelsadvertentie online te plaatsen bereikt u een grotere doelgroep dan via wel anders medium dan ook.

De voordelen van online recruitment:

  • Online uw vacature plaatsen is veel goedkoper dan dag- en weekbladen
  • Voor een relatief lage prijs kunt u verschillende vormen van aanpak uitproberen die het beste bij uw wervingsbehoefte past
  • U heeft een hoog bereik
  • U bereikt actieve en inactieve werkzoekenden die aan uw criteria voldoen

Mogelijkheden bij online recruitment:

CV zoeken
Zoek in de CV Database kandidaten die aan voor u belangrijke criteria voldoen zoals trefwoord, opleiding, competentie, functiecategorie en/of locatie. Voer uw zoekcriteria in het systeem in en ontvang automatisch de cv’s die aansluiten bij uw functieprofiel.

Vacature plaatsen
Plaats snel en eenvoudig uw vacature online. Met een aantal simpele richtlijnen trekt u de juiste kandidaten aan:

  • Gebruik de functietitel als titel voor uw vacatureplaatsing
  • Een goede structuur bevordert het lezen van uw vacature: werk met alinea’s en kopjes
  • Spreek de doelgroep direct aan

Bij online vacatures is het belangrijk dat u een aansprekende functietitel gebruikt. Verplaats uzelf in de schoenen van een werkzoekende. Welke zoekwoorden zullen zij gebruiken als zij op zoek zijn naar de functie die u aanbiedt? Als u deze termen ook in uw vacature(titel) gebruikt, wordt de kans dat uw personeelsadvertentie hoog eindigt in zoekmachines als Google, Bing, Yahoo! een stuk groter.

Social media
Social media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel mensen. 24% gebruikt deze media dan ook om zich te oriënteren op een nieuwe baan (AGO 2015). Maak hier gebruik van door uw vacature ook op social media uit te zetten. Met Monsterboard staat uw vacature binnen enkele klikken in een opvallend format op Twitter!

Bedrijfspresentatie
In plaats van alle bedrijfsinformatie in uw vacature te beschrijven, kunt u ook gebruik van maken van een bedrijfspresentatie. U kunt hier bijvoorbeeld de geschiedenis van uw bedrijf in plaatsen of een overzicht van alle locaties waar u actief bent, de carrièrekansen die uw bedrijf biedt en al het andere dat uw bedrijf een aantrekkelijke werkgever maakt.
Meer informatie over een bedrijfspresentatie kunt u aanvragen bij de accountmanagers van Monsterboard of via de chatfunctie op deze site.