Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten selecteren / Help, ik krijg te weinig reacties op mijn vacature!

Help, ik krijg te weinig reacties op mijn vacature!

Help, ik krijg te weinig reacties op mijn vacature!

De arbeidsmarkt trekt weer aan. Dat betekent dat je wel eens minder reacties kunt krijgen op je vacature dan je gewend was. Zeker als je al in een krappe markt opereert. Geen paniek, we geven hieronder 10 tips om de respons te verhogen.

 

1. Begin met een pakkende opening

Wil je dat potentiële kandidaten überhaupt jouw vacature gaan lezen, zorg dan dat je begint met een pakkende opening. Vertel in 2 à 3 krachtige zinnen om welke functie het gaat en waarom deze zo interessant is voor de lezer. Daarbij helpt het om ook te vertellen wat de jou als bedrijf aantrekkelijk maakt (zie volgend punt). Maar hou het intro altijd kort. Denk aan een elevator pitch: in een split second moet je iemand zien te overtuigen om op zijn minst door te lezen.

 

2. Vertel wat jou aantrekkelijk maakt

Wil je je onderscheiden van de rest, vertel dan specifiek wat jouw bedrijf of functie zo aantrekkelijk maakt. Dat kunnen bijzondere arbeidsvoorwaarden zijn (een toffe lease-auto) maar ook de inhoud van het werk (een bepaald project waaraan gewerkt wordt), goede opleidingsmogelijkheden of werksfeer (een wekelijkse borrel). Vraag gerust eens aan je zittende medewerkers wat zij zo leuk vinden en gebruik hun antwoorden in je tekst. Daar kunnen opvallende dingen uit komen.

 

3. Spreek tegen je doelgroep

Wat jou als bedrijf aantrekkelijk maakt is ook afhankelijk van wat de doelgroep interessant vindt. Daarom is het belangrijk om die wensen in kaart te hebben en die extra benadrukken. Wat vinden jouw potentiële kandidaten belangrijk in een baan? Dat verschilt uiteraard per persoon, maar in grote lijnen vallen er wel patronen waar te nemen. Zo zullen accountmanagers eerder geprikkeld worden door een fijne leaseauto, terwijl een secretaresse wellicht meer waarde hecht aan een prettige werksfeer of een goed pensioen.

Vraag medewerkers in vergelijkbare functies wat hen het meest aanspreekt in de functie en de (secundaire) voorwaarden van het bedrijf. Ook op internet zijn tal van onderzoeken te vinden over pullfactoren voor specifieke doelgroepen.

 

4. Kijk naar je concurrenten en doe het beter

Waarom zou een kandidaat voor jou kiezen als hij betere voorwaarden kan krijgen bij een ander? Verdiep je daarom in wat jouw directe concurrenten aanbieden en probeer je daarin te onderscheiden. Of door net een hoger salaris te bieden of door iets anders aantrekkelijks te benadrukken (zie ook punt 2).

 

5. Wees concreet

Uit onderzoek van Monsterboard blijkt dat een op de vijf werkzoekenden vindt dat de functieomschrijving in een vacaturetekst vaak niet duidelijk is. Die onduidelijkheid kan leiden tot minder respons of de verkeerde respons. Het probleem is dat de functieomschrijvingen vaak veel te algemeen zijn of te veel bedrijfsjargon bevatten.

Ons advies: hoe concreter, hoe beter. Dus niet ‘redactiewerk’, maar bijvoorbeeld ‘het schrijven of redigeren van persberichten en het opstellen van de maandelijkse nieuwsbrief voor onze klanten’. Ga om de tafel zitten met de vacaturehouder om precies te achterhalen wat de werkzaamheden van de functie inhouden.

 

6. Wees minder kritisch

Kritisch zijn is goed, want we willen allemaal de beste kandidaat in huis halen. Maar soms kunnen eisen ook onnodig scherp gesteld zijn. Waarom 3-5 jaar werkervaring als 2 jaar ook best voldoende is? En moet diegene echt eerder gewerkt hebben in jouw branche? Als het echt belangrijk is, moet je het laten staan, maar als het slechts een nice-to-have is, kun je die voorwaarde beter laten varen als je daardoor wellicht te weinig respons krijgt.

 

7. Maak de drempel zo laag mogelijk

Zorg dat mensen zo makkelijk mogelijk kunnen reageren op je vacature. Met een simpele solliciteerbutton moeten ze hun interesse kenbaar kunnen maken. Vraag niet of ze nog allerlei formulieren of voorselectievragen willen invullen, want dat is alleen maar drempelverhogend. Of je biedt de mogelijkheid aan de kandidaat om alleen zijn telefoonnummer achter te laten waarop hij wordt teruggebeld. Het is ook verstandig om in de vacature goede contactinformatie (liefst met een concrete naam) neer te zetten voor eventuele vragen.

Tip: met de nieuwe vacature-app van Monsterboard wordt solliciteren helemaal laagdrempelig. Geïnteresseerde kandidaten hoeven op hun smartphone alleen maar jouw vacature naar rechts te swipen en ze hebben al gesolliciteerd. Dat kan hele rijke leads opleveren van mensen die je anders gemist had.

 

8. Noem de locatie (en andere steden)

Werkzoekenden zetten heel vaak de locatie in hun zoekopdracht, omdat ze in eerste instantie in hun eigen regio zoeken. Wil je de kans verhogen dat je gevonden wordt in zoekmachines (van Google of van vacaturesites) vermeld dan altijd de vestigingsplaats in je vacaturetekst.

Denk ook aan omliggende steden waar veel op gezocht wordt. Zit jouw bedrijf in Breukelen, zeg dan dat je vlak aan de snelweg tussen Amsterdam en Utrecht zit. Of noem de omringende plaatsen Maarssen, Loenen en Loosdrecht als je weet dat jouw doelgroep een baan dicht bij huis belangrijk vindt.

 

9. Vergroot je bereik

Zorg dat mensen jouw vacature ook kunnen vinden door hem onder de aandacht te brengen op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. Vraag tevens aan jouw medewerkers om dit te doen – zij zijn immers jouw beste ambassadeurs. Lees hier enkele tips om je bereik te vergroten via Twitter, via Facebook en via Instagram

Tip: Met de Monster Premium Job Ad worden je vacatures op een aantrekkelijke manier doorgeplaatst op Twitter, Facebook en Instagram (en op nog eens ruim 100 populaire websites). De vacatures worden alleen getoond aan die mensen die de grootste kans maken op een match met jouw vacature.

 

10. Maak je tekst geschikt voor mobiele apparaten

Steeds meer werkzoekenden lezen vacatures op hun smartphone. Wil je dat deze doelgroep jouw vacature ook tot het einde uitleest, dan moet je zorgen dat hij ook goed leesbaar is op een klein scherm. Naast een korte pakkende opening (zie punt 1) moet je rekening houden met de volgende punten:

  • Maak je vacaturetekst niet te lang. Probeer jouw informatie met zo min mogelijk woorden te zeggen en maak gebruik van linkjes om door te verwijzen naar andere pagina’s met meer informatie. Lees ook: Hoe lang is de ideale vacaturetekst?
  • Gebruik korte alinea’s. Op een klein telefoonscherm worden alinea’s smaller en daardoor langer. Voorkom dat lezers tegen een blok tekst aankijken en maak je alinea’s daarom korter dan je gewend was. Uiteraard met witregels ertussen
  • Gebruik bullet points (maar niet te veel). Bullet points maken de tekst overzichtelijker en makkelijker scanbaar. Maar kijk uit dat je je vacaturetekst niet alleen maat volstopt met bullet points. Dat komt erg zakelijk en veeleisend over en maakt je tekst ook niet echt aantrekkelijk.

We hopen dat je met deze tips de respons op je vacatures kunt verhogen. Of in elk geval de kwaliteit ervan. Want uiteindelijk is het natuurlijk helemaal niet erg om weinig reacties te krijgen – zolang die reacties maar geschikt zijn.

 

Hulp nodig? Neem dan contact op met je accountmanager of bel 0800 023 1948.