Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten selecteren / Meer werknemers ontevreden over hun baan

Meer werknemers ontevreden over hun baan

Meer werknemers ontevreden over hun baan

Het aantal werknemers dat ontevreden is over zijn baan is een jaar tijd met 14% gestegen. Ontevredenheid is er met name over het salaris en het contract. In totaal is 40% niet geheel tevreden met zijn of haar baan. Met de traditionele vakantieblues in aantocht is dat iets om rekening mee te houden.
De cijfers zijn afkomstig uit de Loonwijzer/Monsterboard Wageindex die elk jaar wordt uitgevoerd.
 

Meer mensen kijken om zich heen

Nu meer mensen ontevreden over hun werk zijn, is de kans nog groter dat werknemers na de vakantie om zich heen gaan kijken. Monsterboard ziet altijd al een piek in het aantal zoekopdrachten direct na de zomer – vorig jaar een toename van een half miljoen zoekopdrachten! – maar die kan nu dus nog wel eens groter worden.

Dat denkt ook Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: “Als we tijdens de vakantieperiode letterlijk afstand nemen van het werk en in alle rust nadenken over onze baan, dan komen er toch zaken boven die beter kunnen. Want elke dag twee uur in de file staan naar je werk, is dat echt wat je wilt?

Wie wil profiteren van deze verwachte toename aan menselijk kapitaal op de arbeidsmarkt, doet er dus verstandig aan om aan het eind van de zomer al zijn vacatures online te zetten.
 

Wel blij met collega’s

Tevredenheid is er wel in ruime mate over de collega’s. Ruim driekwart is daar blij mee. Dat is zelfs toegenomen in een jaar tijd. Ook over de baanzekerheid en reistijd wordt weinig geklaagd. Over de manager en de work-life-balance zijn net iets meer mensen tevreden dan ontevreden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders over het leven in het algemeen wel tevreden zijn. 80% zegt daar happy mee te zijn.