Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten selecteren / MKB Werkoffensief; ondernemers bundelen krachten

MKB Werkoffensief; ondernemers bundelen krachten

MKB Werkoffensief; ondernemers bundelen krachten

Monsterboard is een samenwerking aangegaan met Hallowerk. Vanuit deze samenwerking brengen we graag kandidaten met een uitkering in regio Rijnmond en Haaglanden in contact met werkgevers die moeilijk aan personeel komen. Met diverse blogs houden we je graag op de hoogte, wellicht dat we meer bedrijven motiveren om deel te nemen aan dit project! 

MKB Werkoffensief; ondernemers bundelen krachten

Waar we niet zo lang geleden nog diep in de crisis verkeerden met veel faillissementen, ontslagrondes en onzekerheid over de dag van morgen, gaat het ons nu gelukkig weer voor de wind. De economie groeit weer en zowel de werkloosheid als de onzekerheid over de dag van morgen is sterk afgenomen. Ondanks deze positieve ontwikkelingen zien we ook ontwikkelingen die zorgen baren. En juist daar kunnen MKB’ers de krachten bundelen!

Mismatch
Er zijn nog steeds veel mensen die werkloos zijn en die het – ondanks de lawine aan beschikbare vacatures – niet lukt om mee te profiteren van de economische voorspoed. En de vraag naar goed personeel neemt hard toe. Inmiddels is voor 25 procent van de bedrijven personeelstekort echt een probleem. Er is dus een enorm belang om, zowel vanuit de overheid als het bedrijfsleven, te investeren in de mismatch op de arbeidsmarkt. De gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nissewaard zijn, in de vorm van het MKB Werkoffensief, een samenwerking aangegaan met MKB Rotterdam Rijnmond om deze mismatch aan te pakken. De ambitie is om ook de overige gemeenten in deze arbeidsmarktregio bij dit initiatief te laten aanhaken. Zo kunnen MKB’ers de uitdagingen samen aanpakken.

MKB Werkoffensief

Het MKB Werkoffensief heeft een doel: kansen bieden voor werkzoekenden op een baan, kansen voor de MKB-ondernemer om te groeien. De belangrijkste doelgroep aan de werknemerskant? Allereerst de mensen uit de bijstand. Zij moeten zo snel mogelijk weer aan het werk. In een later stadium van het offensief komen ook de doelgroepen van school naar werk en van werk naar werk aan bod.

HalloWerk inzetten als middel

Een van de middelen die hiervoor worden ingezet is HalloWerk. Juist HalloWerk richt zich op die eerste belangrijke doelgroep: mensen in de bijstand. Met HalloWerk krijgen ondernemers toegang tot een online ‘kaartenbak’ vol talent. Waar nodig worden ze bij het zoeken in deze bak geholpen door de gemeente. Door te matchen op motivatie en talenten worden verrassende matches gemaakt en daar profiteert iedereen van: werknemer én werkgever!

Heb je als ondernemer ook interesse om krachten te bundelen? Bij MKB Rotterdam kun je meer informatie inwinnen over het MKB Offensief via: 010- 262 03 75 of stuur een email naar info@mkb-werkoffensief.nl  Wil je als ondernemer meer informatie over HalloWerk en subsidieregelingen om bijvoorbeeld werknemers te scholen en op te leiden? Kijk dan op hallo-werk.nl of neem contact met ons op.