Starten met Twitter

Starten met Twitter

Alleen al in Nederland twitteren dagelijks zo′n anderhalf miljoen Nederlanders, nergens werkt mond-tot-mond reclame sneller als op deze microblogsite. Ook voor ondernemers die nu nog geen (nieuwe) medewerkers nodig hebben, is Twitter een geschikt medium. Een account opstarten is zo gedaan, dus claim vandaag nog je bedrijfshandle (naam)!

Waarom op Twitter?

Het is goedkoop, je kunt er een goed netwerk van ondernemers, passief werkzoekenden en jonge talenten opbouwen en aan je employer brand werken. De stijl en manier van communiceren op Twitter geeft een uniek kijkje in iemands persoonlijkheid, interesses en benadering van de wereld. Dingen die je niet snel uit een cv kunt halen.

Twitteraccount opstarten

1. Registreer
Registreer bij Twitter de naam van waaruit je wilt Tweeten, de zogenaamde Handle of accountnaam. Dit kan alleen de bedrijfsnaam zijn. Als je verschillende accounts wilt aanmaken, kan je denken aan toevoegingen.
Bijvoorbeeld:
@MonsterNieuws – een handle met sollicitatietips en informatie voor werkzoekenden
@MonsterBanen – een handle voor vacatures

2. Profiel
Stel een duidelijk profiel op van het bedrijf. Dit is het eerste wat mensen zien en op basis daarvan beslissen ze of ze je wel of niet (terug)volgen. Beschrijf helder waarover je twittert zodat mensen weten wat ze van je kunnen verwachten.

2. Foto's
De profiel- en omslagfoto zijn de eerste dingen die mensen zien als ze op je Twitteraccount kijken. De profielfoto zien mensen bij de Tweets staan, de omslagfoto als het profiel bekijken. Beslis je of je een bedrijfslogo wilt gebruiken of een portretfoto van bijvoorbeeld degene die het Twitter account beheert.

3. Volgen
Ga daarna interessante mensen uit je vakgebied volgen. Twellow.com, followerwonk.com of wefollow.com zijn handige tools om de juiste mensen te zoeken! Zo blijf je zelf up to date wat er speelt in de branche en kan je reageren op tweets die voorbij komen. Denk je dat een bericht van iemand anders ook interessant is voor jouw volgers? Retweet het dan!

4. Klaar voor de start… AF!
Plaats af en toe een leuk of informatief bericht of deel artikelen of content die je online gevonden hebt, bijna alle sites hebben tegenwoordig een ′deel via Twitter ′ button. Verdiep je ook eens in het gebruik van hashtags, zo kan je aansluiten bij Trending Topics op Twitter, wat je ook weer volgers op kan leveren!
Probeer eens uit wat bij jou en bij het bedrijf past en lees ook
onze tips voor het gebruik van Twitter. Zo kun je er langzaam ingroeien en kijken of Twitter bij je past.