Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten aannemen / Hoe bereikt u als MKB de juiste kandidaat?

Hoe bereikt u als MKB de juiste kandidaat?

Hoe bereikt u als MKB de juiste kandidaat?

Werkgevers van kleine of middelgrote bedrijven die af en toe een kandidaat zoeken, regelen dat vaak via ons online platform. Dat gaat namelijk snel en gemakkelijk. Maar wat opvalt is dat deze werkgevers bijna altijd alleen maar kiezen voor het plaatsen van een vacature en zelden zelf actief kandidaten benaderen met behulp van een CV Database. Dit is opvallend, omdat uit onze wervingsanalyse blijkt dat het soms effectiever is om een kandidaat te vinden via een CV Database dan via een vacatureplaatsing.

Waarom kiezen werkgevers die online werven vaak voor een vacatureplaatsing?

We hebben hier onderzoek naar gedaan en dit is wat de werkgevers als redenen opgaven (in volgorde van belangrijkheid):

  1. Plaatsen van een vacature neemt minder tijd in beslag
  2. Vacatures zijn waarschijnlijk effectiever
  3. Kandidaten moeten proactief bezig zijn om ons te vinden
  4. Het is goedkoper
  5. Het is gemakkelijker

De redenen klinken stuk voor stuk plausibel, maar gelden niet voor alle situaties. Het is eerder een geval van onbekend maakt onbemind. De belangrijke vraag is: wie wilt u bereiken voor uw functie en waar zijn deze kandidaten te vinden?

 

Waar vindt u de beste kandidaten?

Niet iedere kandidaat is op dezelfde manier te vinden. Het gaat om het gebruiken van het juiste gereedschap. Wie gaat vissen op tonijn gooit ook niet een gewone werphengel uit, maar spant een lijn van wel enkele honderden meters lang.

Welk gereedschap moet u inzetten voor welke kandidaat?

  • Actief werkzoekenden bereikt u met het plaatsen van een vacatureplaatsing. Actief werkzoekenden zijn niet tevreden over hun huidige situatie en willen zo snel mogelijk van baan wisselen. Zij scannen dagelijks het online vacature aanbod en reageren actief op interessante vacatures.
  • Latent werkzoekenden bereikt u door ze actief te benaderen en uw zichtbaarheid te vergroten. Deze werkzoekenden zijn tevreden over hun huidige werksituatie, maar zitten al enige tijd in hun huidige functie. Ze staan open voor een nieuwe uitdaging. Dit zijn zeer geschikte en gemotiveerde kandidaten. Ze nemen alleen niet de tijd om dagelijks de nieuwe vacatures te bekijken, maar plaatsen hun cv vaak online.