Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten aannemen / Geef uw wervingsproces een voorjaarsschoonmaak

Geef uw wervingsproces een voorjaarsschoonmaak

Geef uw wervingsproces een voorjaarsschoonmaak

Geef uw wervingsproces een voorjaarsschoonmaak

Het is alweer even lente. Niet alleen een goed moment voor een voorjaarschoonmaak thuis, maar ook op het kantoor! Om nog efficiënter te werven hebben we 3 tips voor u op een rijtje gezet.

1. Word goed gevonden op zoekmachines – Fris uw seo-kennis op
Optimaliseer uw vacature voor zoekmachines. U wilt graag gevonden worden door grote groep relevante kandidaten. Door u te verplaatsen in deze persoon komt u achter de zoekwoorden die hij gebruikt. Door een zoekmachinevriendelijke vacaturetekst te maken, kan uw doelgroep u beter vinden.

2. Stof uw vacature-template af – Wees aantrekkelijk en verleidelijk
Schrijf een vacature vanuit het oogpunt van uw potentiële kandidaat. Welke informatie heeft deze persoon nodig? Wat motiveert hem zijn huidige baan? Wat beweegt hem om te solliciteren? Gebruik de inleiding van de vacaturetekst om lezers te enthousiasmeren. U doet dit door direct de belangrijkste informatie te presenteren: een korte functieomschrijving.

3. Vermijd de standaard sollicitatievragen
De vragen in een sollicitatiegesprek moeten er op gericht zijn om erachter te komen of iemand geschikt is voor de functie, onder druk kan presteren of in het team past. Het juiste antwoord uit een kandidaat krijgen is soms echter knap lastig. Stel daarom de juiste sollicitatievragen.

Monsterboard