Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten aannemen / Goede werkgevers trekken goede kandidaten aan

Goede werkgevers trekken goede kandidaten aan

Goede werkgevers trekken goede kandidaten aan

Wellicht heeft u onze nieuwe campagne gezien. Hiermee brengen wij een greep uit de vacatures op Monsterboard.nl extra onder de aandacht. Door de beste vacatures aan te bieden, maken we onze site aantrekkelijk voor werkzoekenden. En daar profiteert u van!

Diversiteit aan werkzoekenden op Monsterboard
Op Monsterboard hebben wij een divers aanbod aan gekwalificeerde kandidaten. Van alle actieve gebruikers op Monsterboard.nl heeft 37% een HBO diploma, 34% een MBO diploma en 13% een WO diploma.

Naast opleidingsniveau, kan ook het aantal jaren ervaring meespelen bij het werven van een nieuwe kandidaat. Zoekt u een starter? Op Monsterboard.nl heeft 13% 0 tot 2 jaar ervaring. Liever iemand met meer ervaring? Ruim 21% heeft meer dan 10 jaar ervaring.

Actieve gebruikers
Er komen gemiddeld per maand ruim 900.000 unieke bezoekers op onze site die meerdere keren onze site bezoeken. Gemiddeld doet iedere unieke bezoeker op onze site 6 zoekopdrachten en bekijkt hij 4 vacatures per maand.

Het aantal keer dat uw vacature wordt bekeken is sterk afhankelijk van de categorie. Een klantenservice vacature wordt bijvoorbeeld ruim 200 keer bekeken terwijl een vacature in de categorie creatief/design ongeveer 450 keer wordt bekeken. Dit verschil komt onder andere door hoe actief werkzoekenden op zoek gaan. In de categorie klantenservice is 17% actief op zoek naar een baan en in de categorie creatief/design is dat 21%.

Relevante en up-to-date CV´s
Iedere maand worden er ruim 22.000 nieuwe CV´s geüpload. Van alle CV´s in onze CV Database zijn er 450.000 zichtbaar voor werkgevers. Dit houdt in dat de eigenaar van het CV heeft aangegeven dat werkgevers het CV mogen bekijken.

De CV´s op Monsterboard.nl zijn afkomstig van een diverse groep werkzoekenden die elk op een ander punt in hun carrière staan. Hiervan is 7% student, 21% starter, 57% mid-career, 12% management en 3% senior management. Dankzij de kwaliteit en diversiteit van werkzoekenden vindt u snel uw nieuwe kandidaat.

Zij gingen u voor:
Dit is een onderdeel van de communicatie naar werkzoekenden waarin een selectie van de bedrijven is opgenomen.

Meer informatie:

*Alle cijfers zijn berekend op basis van Monsterboard data en bijgewerkt tot juli 2012.