Recruitment tips / Werving en Selectie / Kandidaten aannemen / Checklist mobiel recruitment

Checklist mobiel recruitment

Checklist mobiel recruitment

Steeds meer werkzoekenden zoeken op hun smartphone naar banen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Vacatures zijn vaak slecht leesbaar en solliciteren blijkt veelal een omslachtige klus met onnodige invulvelden. Als het überhaupt al kan. Zonde, want zo loop je als bedrijf een hoop potentiële kandidaten mis.
 

Een must in de groeiende arbeidsmarkt

Goede mobiele recruitmentstrategie is een enorme must in de huidige arbeidsmarkt. De economie zit weer in de lift en het vacatureaanbod stijgt al 14 kwartalen op rij. Dat betekent dat de gewilde werkzoekenden steeds meer te kiezen hebben. Wie als bedrijf slecht vindbaar is met zijn vacatures zal het daarom nog moeilijker hebben om de schaarse talenten te bereiken.
 

  • 89% van de bezoekers zegt een smartphone essentieel te vinden voor het vinden van een baan
  • 45% van de bezoekers zoekt elke dag naar vacatures op een smartphone

Anno 2017 kom je gewoon niet meer weg met een slechte mobiele website.

Als solliciteren op jouw mobiele site niet goed mogelijk is, dan loop je deze gebruikers dus mis. Je mist de gebruikers die niet altijd tijd hebben om een website te bezoeken of daar even geen zin in hebben.”

Zeker onder de millennials, van wie bijna iedereen (98%) een smartphone heeft. Maar onderschat ook de oudere werkzoekenden niet. Ook onder de groep 45-54 jaar heeft 89% tegenwoordig een smartphone. Het is voor velen gewoon een minicomputer waarvan ze dezelfde mogelijkheden verwachten als van een desktop, maar waarbij dat in veel situaties alleen nog niet het geval is.

Weten waar je moet beginnen? Download hier de checklist Mobile Recruitment. 7 onmisbare stappen op weg naar meer mobiel bereik.

Download Checklist