Recruitment tips / Uncategorized / Diversiteit & Inclusie expert: Sepideh Naiemasa

Diversiteit & Inclusie expert: Sepideh Naiemasa

Monsterboard organiseert in samenwerking met het ROC van Amsterdam twee events die volledig in het teken staan van Diversiteit & Inclusie. We hebben hiervoor diverse sprekers en Diversiteit & Inclusie  experts uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.  In een serie blogs leggen we aan alle sprekers dezelfde vragen voor zodat je ze alvast leert kennen.

Sepideh Naiemasa – UWV organisatieorganiseur

Waarom is D&I voor jou belangrijk?

Ik woon ruim 33 jaar in Nederland. Als politiek vluchteling heb ik Nederland ervaren als een vrijgevig en tolerant land waar veel kan en democratie gewaarborgd wordt. Dit land heeft mij toegelaten en de kans heeft gegeven om een nieuw en waardig bestaan op te kunnen bouwen. Een maatschappij waar iedereen gelijke kansen heeft is zeer waardevol en ik zie dat er met name afgelopen jaren van alles mis gaat. Vooral in het bedrijfsleven is weinig sprake van gelijke kansen; we handelen nog steeds vanuit onze onbewuste vooroordelen hand. Ik wil me er hard maken dit te veranderen.

Hoe ben jij bezig met D&I?
Binnen het UWV ben ik bestuursvoorzitter van LEF, het netwerk voor culturele diversiteit. Vanuit deze rol geef ik de top van de organisatie advies over zaken rondom D&I (HRM).

Mijn tip voor bedrijven die aan de slag willen met D&I!

Tip 1: het loslaten van de klassieke denkwijze als het gaat om de werving en selectie zowel voor de interne kandidaten als externe kandidaten.

Tip 2: maak een toegankelijk en efficiënt ontwikkelprogramma voor iedereen binnen de organisatie die de ambitie heeft om te groeien.

Mijn tip aan divers talent?

Laat je zien. Bescheidenheid is in sommige culturen sierlijk maar in Nederland kan het negatief geïnterpreteerd worden. Verdiep je ook in de cultuur van je werkgever en organisatie en beweeg mee. Zorg ervoor dat je een goed netwerk opbouwt.

Leuk weetje over jou?
Ik heb bouwkunde gestudeerd maar heb nooit iets met mijn opleiding gedaan


Sepideh Naiemasa neemt deel aan de sessie van 23 september 2021. Zij zal hier haar ervaringen delen die zij heeft opgedaan in haar rol als bestuursvoorzitter binnen het UWV. Haar ervaring zal voor met name HR directeuren interessant zijn. Laat je inspireren door Sepideh en meld je aan voor de sessie op 23 september