Recruitment tips / Uncategorized / Diversiteit & inclusie expert: Bouchra Talidi

Diversiteit & inclusie expert: Bouchra Talidi

Monsterboard organiseert in samenwerking met het ROC van Amsterdam twee events die volledig in het teken staan van Diversiteit & Inclusie. We hebben hiervoor diverse sprekers en Diversiteit & Inclusie experts uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.  In een serie blogs leggen we aan alle sprekers dezelfde vragen voor zodat je ze alvast leert kennen.

Bouchra Talidi – Inclusioncy

Waarom is D&I voor jou belangrijk?

Ik heb zoveel passie hiervoor dat ik er een dag lang over kan praten. Als ik het kort moet zeggen dan ben ik ervan overtuigd dat meer Diversiteit en Inclusie goed is voor individuen, organisaties en voor ons als samenleving. We worden er beter en socialer van. In de kern gaat het er om dat we elkaar echt zien en naar elkaar luisteren. Ook gaan we erdoor inzien dat we allemaal – inclusief jijzelf – iets waardevols in te brengen hebben. Er wordt gezegd dat je je passie vindt daar waar jezelf een uitdaging hebt of hebt gehad. Dat is ook zo in mijn geval. Ik heb me pas kunnen ontwikkelen toen ik mijn eigen waarde zag en het aan de buitenwereld durfde te tonen. Hierdoor heb ik veel stappen kunnen zetten zowel zakelijk als privé en dat gun ik anderen ook.

Hoe ben jij bezig met D&I?

Ik ben de oprichter en eigenaar van Inclusioncy, een organisatieadviesbureau gericht op het realiseren van duurzaam diversiteits- en inclusiebeleid. Inclusioncy staat voor inclusie en consultancy. Maar zeker ook voor agency, een begrip dat gaat  over persoonlijke kracht, zeggenschap en eigenaarschap. Maar ook heb je pas agency door middel van authenticiteit die ontstaat door geleefde ervaring. Vanuit mijn bedrijf werken mensen die zowel met theoretische kennis  als persoonlijk ervaring iets kunnen overbrengen en adviseren. Zo adviseren en begeleiden we momenteel  hele uiteenlopende organisaties en individuen, vanuit de overheid, media, commerciële of culturele sector. Zelf heb ik ruim 15 jaar ervaring met het werken aan participatievraagstukken en verandermanagement bij verschillende organisaties.

Verder ben ik keynote-speaker, (leiderschaps)coach en verzorg ik samen met mijn team interactieve (online) trainingen over diversiteit en inclusie o.a. op het vlak inclusief werven & selecteren, unconsious bias en inclusief en persoonlijk leiderschap.

Mijn tip voor bedrijven die aan de slag willen met D&I!

Weet waarom je van diversiteit en inclusie werk wilt maken. Want alleen als het oprecht is en gedragen wordt, heeft het kans van slagen. En heb vooral een beetje lef. Mensen vinden het onderwerp soms zo ingewikkeld dat ze weinig meer durven te zeggen. Ze verstijven uit angst het verkeerde te doen of te zeggen. Als het uit een goed hart komt, mag je best fouten maken als je er vervolgens ook van leert.

Mijn tip aan divers talent?

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik haal mijn drive uit een quote van Oprah Winfrey: You want to be in the driver’s seat of your own life because if you are not, life will drive you.”Gebruik ervaringen met tegenslagen en ongelijkwaardigheid als een motor om te vliegen zodat je later naar beneden kunt kijken en kunt zeggen: dankjewel!

Leuk weetje over jou?
Als ik boos of moe ben, ga ik Twents praten.


Bouchra Talidi neemt deel aan de sessie op 23 september 2021. Zij zal hier haar ervaringen delen die zij heeft opgedaan in haar rol als adviseur voor diverse bedrijven. Haar ervaring zal voor met name HR directeuren en beleidsmakers interessant zijn. Laat je inspireren door Bouchra en meld je aan voor de sessie van 23 september