Recruitment tips / Personeelsbeleid / Werknemersprestaties / Vijf tips voor het managen van stagiairs

Vijf tips voor het managen van stagiairs

Vijf tips voor het managen van stagiairs

Hoewel ze meestal nog niet zoveel kennis en vaardigheden in huis hebben als uw overige werknemers, kunnen stagiairs met deze vijf tips behoorlijk waardevol zijn voor uw organisatie.

1. Een stagiair is niet hetzelfde als een goedkope arbeidskracht
Als u een vacature maar niet opgevuld krijgt, of geen budget hebt om nieuwe werknemers aan te nemen, is het verleidelijk er een stagiair voor aan te nemen. Een stagiair is echter niet alleen een goedkope arbeidskracht.

2. Laat een stagiair leren
Natuurlijk laat u een stagiair niet gelijk een heel project alleen leiden, maar vergeet niet waarom hij of zij in uw bedrijf werkt: om te leren. Van alleen maar koffie halen of kopietjes maken leert niemand wat. Geef iemand dus verantwoordelijkheid over werkzaamheden waar hij wat van opsteekt.

3. Geef een stagiair goede begeleiding
Waarschijnlijk heeft een stagiair voor zijn eerste werkdag al wat onderzoek gedaan naar uw bedrijf. Maar hij is natuurlijk nog niet op de hoogte van uw interne processen. Bied hem daarom een goede begeleiding. Het is een investering, maar op de lange termijnen halen zowel u als uw stagiairs op deze manier het met meeste uit de stageperiode.

4. Betrek een stagiair bij het team
Als stagiair kan het moeilijk zijn om je echt een deel van een organisatie te voelen. Je werkt maar tijdelijk bij een bedrijf en tegen de tijd dat je een band begint te ontwikkelen met collega’s, of eindelijk op de hoogte bent van alle interne processen, is het alweer tijd om te vertrekken. Betrek ze daarom bij het team. Neem ze mee op afdelingsuitjes, laat ze aanschuiven bij vergaderingen en laat zien hoe hun werk past in het gehele bedrijfsplaatje.

5. Betaal een stagevergoeding
Als het goed is steekt uw bedrijf meer moeite in het begeleiden van een stagiair dan in het managen van een normale werknemer. Dat is ook een van de redenen dat u ze van de wet geen minimumloon hoeft te betalen. Bedenk echter dat hij voor een paar maanden fulltime in uw organisatie werkzaam is. In die periode werkt hij net hard als uw andere medewerkers. Niet alleen is het wel zo fair om een stagevergoeding te betalen, waarschijnlijk is hij dan ook gelijk veel gemotiveerder zijn om voor u aan de slag te gaan.

Vaste kracht
Veel stagiairs komen na hun stageperiode in vaste dienst. En waarom ook niet? In de tijd dat iemand bij uw bedrijf stage loopt leert u veel over elkaar. U weet wat hij of zij kan, andersom weten een stagiair ook wat hij aan uw bedrijf heeft.

Een stage is dus niet alleen voor degene die hem loopt een nuttige en leerzame ervaring. Als u het juist aanpakt is het ook voor u een zeer effectieve manier om te kijken hoe geschikt iemand is om voor uw bedrijf te werken en zo op recruitmentkosten te besparen.

© Monsterboard.nl