Recruitment tips / Personeelsbeleid / Werknemersprestaties / Scoor punten bij uw werknemers tijdens het EK

Scoor punten bij uw werknemers tijdens het EK

Scoor punten bij uw werknemers tijdens het EK

Scoor punten bij uw werknemers tijdens het EK

Twee jaar geleden had iedereen het in juni maar over een ding: het WK. Eerst ging het over de weg naar de finale, daarna ging het alleen nog maar over buitenspel, wel of geen corner en beslissingen van de scheidsrechter.

Ook deze zomer kunt u er op rekenen dat het EK een maand lang de gesprekken zal domineren.

Een evenement dat zo nauwlettend wordt gevolgd door het overgrote deel van uw medewerkers is voor u een uitgelezen kans om aan teambuilding te doen, de sfeer op de werkvloer te verbeteren en om zelf de goede sier te maken. Hieronder een aantal ideeën:

  • Maak een pool – op internet zijn veel sites te vinden waar u op een gemakkelijke manier een pool kunt maken voor uw bedrijf. Stel een beloning in het vooruitzicht voor de winnaar, zoals een vrije middag of een uitgebreide lunch. Als u veel werknemers heeft met minder verstand van voetbal, kunt u er ook voor kiezen iedereen een lootje te laten trekken met daarop de naam van een land dat de finale moet winnen.
  • Houd een wedstrijd hooghouden – waarschijnlijk geen goed idee om binnen te doen, waar een beeldscherm al snel van een bureau wordt gestoten. Ga met z’n allen naar buiten en kijk wie het vaakst een bal kan hooghouden. Houd werknemers zonder balgevoel betrokken door niet alleen een prijs voor de winnaar maar bijvoorbeeld ook een poedelprijs weg te geven.
  • Organiseer een tafelvoetbaltoernooi – wellicht heeft u een kroeg in de buurt die een tafel heeft staan, of huur er een voor de duur van het toernooi. Houd iedereen betrokken door teams bestaande uit zowel een man als een vrouw aan te wijzen. Verspreid wedstrijden over de werkdag zodat uw werknemers af en toe even tien minuten weg zijn van hun bureau.
  • Deel snacks uit – ga voor pizza op een dag dat Italië speelt, zorg voor braadworsten als Duitsland aantreedt.
  • Draag oranje – laat uw werknemers naar kantoor komen alsof ze naar een wedstrijd in het stadion gaan. Maak er een competitie van waarbij u een prijs voor de best uitgedoste medewerker in het vooruitzicht stelt.

Natuurlijk zijn er altijd werknemers die niet van voetbal houden en die aan bovenstaande gekte niet mee willen doen. Bedenk echter dat de meesten uw initiatief er iets leuks van te maken wél op prijs zullen stellen en dat die kleine minderheid het niet voor de rest zou mogen verpesten.

© Monsterboard.nl