Recruitment tips / Personeelsbeleid / Werknemersprestaties / Hoe ga ik ineffectiviteit tegen tijdens de feestdagen?

Hoe ga ik ineffectiviteit tegen tijdens de feestdagen?

Hoe ga ik ineffectiviteit tegen tijdens de feestdagen?

Er zijn genoeg redenen om het rustig aan te doen tegen het einde van het jaar, maar dit is niet altijd de beste timing. Met andere woorden, u bent gestopt met werken wanneer er veel te doen is. Dit creëert stress voor, tijdens en na de feestdagen. Op de een of andere manier zult u een balans moeten vinden tussen plezier en werk.

Een van de belangrijkste redenen voor een ongelijke verdeling van het werk, is dat teveel werknemers tegelijk vrije dagen opnemen tijdens de feestdagen. Daarom is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben.

Dit plan helpt u om ervoor te zorgen dat al het werk gedaan wordt, en dat werknemers die niet vrij nemen niet teveel op hun bord krijgen. Dat zou hun Kerstvreugde wel eens flink kunnen bederven.

Hieronder een aantal mogelijkheden om ineffectiviteit tegen te gaan.

Vooraf plannen
Manage de verwachtingen op tijd. Als u nog geen vakantieplanning heeft, zorg dan in elk geval dat bij uw personeel bekend is op welke dagen er geen vrij kan worden genomen.

U kunt altijd gebruikmaken van een vorm van ruilhandel zodat uw bedrijf is gedekt. Wellicht kunt u degenen die van verlof afzien tijdens een drukke periode belonen met extra verlof tijdens een andere periode.

Uw plan zou erop gericht moeten zijn om iedereen te laten weten wat de situatie is en dat sommige mensen niet ten onrechte worden bevoordeeld.

Noodzaak of niet?
We mogen niet vergeten dat het gezond is om wat plezier te hebben en tot rust te komen tijdens de feestdagen. Al is het alleen maar voor de goede moed en om te voorkomen dat uw werknemers zich een slag in de rondte werken tot eerste Kerstdag.

In dit geval ontwikkelt u een prioriteiten planning zodat u geen projecten tijdens de feestdagen heeft lopen die niet noodzakelijk zijn. Dit zorgt voor een gelijkmatige stroom van werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden voor en na de feestdagen.

Blijf op de hoogte
Indien nodig, vraag om project updates zodat u op de hoogte bent van wat er gaande is. Soms is het te gemakkelijk voor belangrijke werknemers om vrij te nemen zonder dat de anderen weten wat er gedaan moet worden (zeker bij onvoorzien verlof zoals ziekte).

Op de hoogte zijn van de status van alle projecten helpt u vast te stellen welke acties nodig zijn tijdens verlof.

Rustige perioden
Soms zijn er simpelweg rustige periodes. Hierin kunt u vooruit plannen, achterstallig werk wegwerken of wees creatief en gebruik deze tijd ten volle voor iets anders nuttigs.

Kijk vooruit naar alles dat misschien komt en bekijk hoe u uw personeel en middelen kunt voorbereiden om er efficiënt mee om te gaan. Dit kan simpelweg betekenen dat u uw personeel op tijd laat weten wat voor werk er aan komt. Het kan ook inhouden dat u vast onderzoek doet naar informatie die u op een later tijdstip nodig heeft, of het ordenen van bestanden en contactinformatie. Met andere woorden, u kunt altijd wel iets bedenken om de rustige periodes nuttig te besteden, zodat u in een drukkere periode de werkdruk beter kunt managen.

Als het voorbij is
Als de Kerstperiode over is, zult u rekening moeten houden met de frisse tegenzin om weer aan het werk te gaan. Mensen zijn enige tijd uit hun routine geweest en hebben wat tijd nodig om weer te wennen.

U kunt dit bevorderen door mensen de kans te geven hun e-mails bij te werken in plaats van direct stapels werk bij hen neer te leggen. Het is een kwestie van logisch en creatief plannen.

En onthoud, er is altijd iets dat gedaan kan worden tijdens downtime en er is geen redden waarom de feestdagen niet leuk en productief kunnen zijn.

Monsterboard.nl