Recruitment tips / Personeelsbeleid / Werknemersprestaties / Driekwart vindt zichzelf beter dan manager

Driekwart vindt zichzelf beter dan manager

Driekwart vindt zichzelf beter dan manager

Opvallende resultaten van een recente poll: maar liefst 74% van werkend Nederland denkt dat hij beter werk kan leveren dan zijn manager. Maar toch heeft slechts 12% de ambitie om door te groeien naar bijvoorbeeld deze managementfunctie.

Liever beter worden in huidige functie dan doorgroeien.
Toch blijkt uit ander onderzoek toch dat ′beter worden in je huidige functie′ ruimschoots de voorkeur krijgt boven ′snel doorgroeien naar de volgende functie′.

Nederlanders nog bescheiden
En als u denkt dat Nederlanders de kwaliteiten van hun manager laag inschatten, wij behoren nog tot de meest bescheiden landen! In Duitsland denkt 83% het beter te kunnen dan zijn of haar manager en onder de Amerikanen is het 84%.
In India lijken de meeste ambitieuze werknemers te zitten – of misschien de minst goede managers? Daar denkt maar liefst 87% beter werk te kunnen leveren dan zijn meerdere.


"Dat zoveel werknemers ontevreden zijn over hun manager is opvallend. Tegelijkertijd zijn de uitkomsten misschien een uitlaatklep voor mensen die ontevreden zijn. Als de onvrede over je manager blijvend is, kun je deze maar beter serieus nemen. Met een toenemend vertrouwen op de arbeidsmarkt zijn er kansen genoeg. Mogelijk is dit een goed moment om een stap in de breedte te zetten bij een andere werkgever, wie weet vind je daar een meer inspirerende manager. Of misschien is het nu wel eens tijd om eens zelf de manager te zijn."
Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard.