Recruitment tips / Personeelsbeleid / Werknemersprestaties / Hoe beloon ik mijn personeel als er weinig budget is?

Hoe beloon ik mijn personeel als er weinig budget is?

Hoe beloon ik mijn personeel als er weinig budget is?

Net als in relaties en families willen mensen gewaardeerd worden. Een no-brainer zou u zeggen, maar bedenk hoeveel mensen u hoort klagen over hun werkgevers en het gebrek aan waardering.

Werknemers die worden beloond voor hun inspanningen zijn meer bereid om wat extra´s te doen voor het bedrijf, zich te ontwikkelen en om langer te blijven werken voor u. Mensen die zich gewaardeerd voelen worden ambassadeurs die levende reclame zijn voor uw bedrijf. Dit helpt u om de juiste mensen aan te trekken.

Hoewel een bedankje vaak geld kost, hoeft het belonen met een beetje voorbereiding geen grote kostenpost te zijn.

Het soort beloning dat uw werknemers waarderen zal onder andere afhangen van uw branche. Sommige beloningen kunnen een bepaalde bedrijfscultuur weerspiegelen, terwijl andere juist simpelweg cadeautjes zijn.

Hier zijn enkele ideeën voor uw bedrijf:

  • Wees persoonlijk– Ontdek wat er speelt in de levens van uw werknemers. Het geeft u de mogelijkheid om blij voor ze te zijn of met ze mee te leven. Dat betekent veel voor mensen.
  • Openbaar belonen– U kunt dit tijdens wekelijkse personeelsvergaderingen doen, of in een groepse-mail. Iemand bedanken voor zijn goede prestaties in het bijzijn van zijn collega´s kan het begrip voor wat iemand doet vergroten.
  • Maak prijzen leuk– Kans maken op een etentje met de baas zal weinig mensen motiveren, maar een kans om een eigen kantoor ruimte voor één dag te winnen misschien wel. Met een beetje creativiteit kunt u veel aan populariteit winnen.
  • Hapjes en drankjes– Ja, het kost een beetje geld, maar onderschat de kracht van een externe bijeenkomst niet. In plaats van elke vrijdag de kroeg in te gaan na werktijd, probeer eens om een ontbijt te organiseren in een knus café en geef mensen de mogelijkheid ´s ochtends te relaxen buiten het kantoor.
  • Uitstapje– Van speedboten tot achtbanen, het zorgt ervoor dat uw personeel uit hun comfortzone komt. Plan het als een verrassing en ga met het hele team de bus in op weg naar een leuke ervaring. Dit kost wat geld maar als u het goed doet praten ze er nog weken over na.

Monsterboard.nl