Recruitment tips / Personeelsbeleid / Personeelsbehoud / Wat als een werknemer ontslag neemt?

Wat als een werknemer ontslag neemt?

Wat als een werknemer ontslag neemt?

Wat als een werknemer ontslag neemt?

Werknemers wisselen om verschillenden redenen van baan, en dikwijls zijn deze redenen niet bekend bij hun werkgever. Omdat de relatie bekoeld is, of gewoon vanwege onverschilligheid.

Weten waarom een werknemer vertrekt is echter van vitaal belang voor een organisatie. Ook al gaat het om een medewerker waarvan u er op zijn zachtst gezegd niet echt rouwig om bent dat hij of zij vertrekt. Met deze kennis kunt u immers in de toekomst voorkomen dat werknemers om dezelfde reden vertrekken.

Veel voorkomende redenen voor vertrek
Naast een hoger salaris, zijn dit veel voorkomende redenen voor werknemer om op zoek te gaan naar een nieuwe baan:

  • Het werk of bedrijf is niet helemaal wat hij zich er bij voorstelde
  • Te weinig coaching en feedback
  • Te weinig groei- en ontwikkelmogelijkheden
  • De werknemer heeft het gevoel ondergewaardeerd te worden
  • Te veel overwerk of geen goede balans tussen werk en privé
  • Gebrek aan vertrouwen in het management
  • Het is simpelweg tijd voor een nieuwe stap

Voer een exitgesprek
Zoals eerder gezegd is het belangrijk om te weten waarom werknemers vertrekken. Voer daarom een exitgesprek, waarin u de redenen van het ontslag achterhaalt.

Niet alleen kunt u deze beweegredenen gebruiken om verder verloop in uw organisatie te verlagen, als u ze begrijpt kunt u kijken of u iets aan het probleem kunt doen om de werknemer te overtuigen om te blijven.

Een nieuwe medewerker werven kost immers niet alleen veel tijd en geld, als een werknemer naar een concurrent vertrekt kan de kennis die hij meeneemt uw bedrijf nog veel meer schade kosten dan alleen de recruitmentkosten.

Wees realistisch
Wees echter realistisch in uw overweging om een werknemer over te halen om te blijven. Is het misschien niet beter voor beide partijen als hij of zij vertrekt?

Als de werknemer echt toe is aan een nieuwe stap, kunt u hem wellicht nog even overtuigen om te blijven door een hoger salaris of een andere functie aan te bieden. Vaak is dit echter niet meer een doekje voor het bloeden. Als een medewerker eenmaal de beslissing heeft genomen te vertrekken, zal hij dat in de meeste gevallen vroeg of laat toch wel doen.

© Monsterboard.nl