Recruitment tips / Personeelsbeleid / Personeelsbehoud / Onboarding: 5 tips voor een zachte landing van je nieuwe medewerker

Onboarding: 5 tips voor een zachte landing van je nieuwe medewerker

Onboarding: 5 tips voor een zachte landing van je nieuwe medewerker

Als werkgever haal je graag nieuw talent binnen. Nieuw personeel dat past bij jouw organisatie en helpt deze verder te ontwikkelen. Maar talent behouden is net zo belangrijk als talent binnen halen. Dus hoe zorg je ervoor dat nieuw personeel zich snel thuis voelt? Door een goede onboarding! HalloWerk laat je in samenwerking met Monsterboard zien hoe dit moet. Met deze vijf tips lukt het om de nieuwe medewerker een zachte landing in jouw organisatie te geven.

 

#1 Neem contact op vóór de eerste werkdag
De periode tussen tekenen en de eerste werkdag is spannend. Een nieuwe medewerker popelt om aan de slag te gaan. Laat dan ook geen volledige stilte vallen in deze periode, maar neem vóór de eerste werkdag nog even contact op. Dat is niet alleen een attent gebaar maar geeft ook de nieuwe medewerker de gelegenheid om de laatste vragen te stellen. 

#2 Wijs een buddy aan
Een collega kan als buddy de nieuwe medewerker vanaf dag één wegwijs maken. Dat geeft een warm en welkom gevoel en zorgt ervoor dat de nieuwe medewerker ook snel dingen op kan pakken. Kies als buddy een door de wol geverfde collega die de nieuwe collega de eerste periode kan bijstaan met goede raad – en zorgt voor die eerste kop koffie!

#3 Regel de facilitaire zaken
Niets is zo onhandig als niet écht kunnen werken op je eerste werkdag. Bereid je als organisatie dus goed voor op de komst van de nieuwe medewerker. De facilitaire zaken kun je goed vooraf regelen. Denk aan een toegangspas, inlogcodes, een laptop en toegang tot de interne netwerken. Op de eerste werkdag geef je daarmee een goed georganiseerd visitekaartje af!

#4 Verzorg een programma
De eerste periode is voor een nieuwe medewerker letterlijk en figuurlijk naar de weg zoeken in de organisatie. Met een (gedeeltelijk) programma help je de nieuwe collega hierbij. Plan vast wat afspraken voor de nieuwe medewerker, bijvoorbeeld een eerste afspraak met de leidinggevende, wat kennismakingen met de belangrijke collega’s waar veel mee gewerkt gaat worden en een welkomstlunch met het gehele team.

#5 Maak het leuk
Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Dat geldt niet alleen voor de sollicitant die nu jouw nieuwe medewerker wordt, maar ook voor het bedrijf zelf! Naast de nodige en verplichte zaken mag een kennismaking met de organisatie dus ook zeker leuk zijn. Durf jij het aan om een spelelement toe te voegen in de onboarding, zoals een persoonlijkheidsspel of muziekelement? Wedden dat deze nieuwe medewerker vol lof over de eerste periode vertelt?! Zo creëer je vanaf de eerste fase nieuwe merkambassadeurs. En dat is waar employer branding écht over gaat.

Ook op zoek naar talentvol en gemotiveerd personeel?
Veel werkgevers hebben moeite om medewerkers te vinden voor hun vacatures. HalloWerk voegt een extra dimensie toe aan de traditionele manier van werven. Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijk je gemakkelijk hun motivatie en ervaring. Kandidaten op het oog? Dan benader je ze direct of met ondersteuning van het WerkgeversServicepunt. Ook interesse om HalloWerk werkgever te worden? Neem dan contact met ons op!  info@hallo-werk.nl