Recruitment tips / Monsterboard Training / CV Zoeken / Standaard Zoeken van SearchMonster

Standaard Zoeken van SearchMonster

Het Standaard Zoeken van Monster gebruikt Semantische zoek technologie. Het systeem zoekt naar wat u zelf heeft ingevuld, maar kijkt verder naar gerelateerde trefwoorden om zo kandidaten te vinden die u met een typische Boolean string zou missen. In het kort, Boolean Zoeken zoekt naar de exacte woorden die u invoert, en Standaard Zoeken zoekt naar wat u misschien bedoeld met uw trefwoorden. Lees verder voor redenen om Standaard Zoeken uit te proberen.

1

Verbreed uw kandidaten pool

Semantisch zoeken gaat verder dan uw exacte zoekopdracht, en zoekt ook naar gerelateerde trefwoorden. De resultaten bevatten dan ook Cv’s die niet uw specifieke zoekterm bevatten, maar wel binnen uw criteria vallen.

2

Focus op benodigde zoekvelden

U weet wat u in een kandidaat zoekt – kies daarom alleen de zoekcriteria die u nodig heeft. Bij Beheer zoekcriteria kunt u kiezen op welke criteria u wilt zoeken.

3

Bespaar tijd

U hoeft niet langer langdradige, verwarrende zoekopdrachten uit te typen. Vul gewoon één trefwoord in elk veld en wanneer u klaar bent, klik op Update om de resultaten te zien. Dit maakt het ook makkelijker om uw zoekopdracht aan te passen.

4

Onderscheid “Nice to have” van “Vereist”

Wanneer u een zoekcriteria op “vereist” heeft staan, komen alleen de Cv’s naar voren die deze criteria bevatten. Wanneer u een zoekcriteria op “Nice to have” heeft staan, zullen Cv’s zonder deze criteria nog wel zichtbaar zijn, maar met een lagere score. U kunt hier gebruik van maken wanneer het een pre zou zijn als een kandidaat bijvoorbeeld ervaring heeft met C++, maar het is niet noodzakelijk.

5

Vermijd fouten

De suggesties tijdens het typen zijn ervoor om u te helpen sneller de juiste vaardigheden of trefwoorden toe te voegen. Hierdoor vermijd u het maken van typfouten die effect kunnen hebben op uw resultaten.