SearchMonster

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze zoekproducten om jou te helpen
de juiste kandidaat te vinden. Bekijk wat nieuw is!

SearchMonster gebruikt een nauwkeurige zoek technologie zodat je precies het talent kan vinden dat jij nodig hebt. Plus, je kunt kandidaten beheren en contacteren via email – Allemaal vanuit dezelfde interface!

Vind en bereik de top kwaliteit kandidaat die jij nodig hebt, wanneer je nodig hebt.

Bekijk de materialen hieronder om jouw SearchMonster up and running te krijgen in no time.

Handleidingen

Video’s

SearchMonster – Eerste zoekopdracht
Ontdek de verschillende functies binnen SearchMonster.

SearchMonster – Semantisch en Boolean
Leer hoe je een zoekopdracht maak met Semantisch of Boolean zoeken.

SearchMonster – E-mail campagnes
Creëer gemakkelijk een e-mail campagne.

Interactieve Training

Doorloop deze interactieve training en leer meer over het vinden van en connecten met kandidaten.
Klik op de afbeelding om te beginnen.

FAQ

Wij zijn continue bezig met het verbeteren van de zoekervaring om jou te helpen de juiste match te vinden. Bekijk de releaseopmerkingen als je de meest recente verbeteringen wilt zien. Als je nog vragen hebt, kijk dan op onze Help-pagina.

Je kan rechtstreeks vanaf de resultatenpagina contact opnemen met de kandidaten. Je kan ook een automatische e-mailcampagne maken om een groter aantal profielen te bereiken. Bekijk ons artikel om erachter te komen hoe je een campagne opzet met SearchMonster en bekijk onze 3 tips om er het maximale uit te halen.

Ja, klik op “Notificaties activeren” onderaan de resultatenpagina en je ontvangt notificaties wanneer nieuwe kandidaten die matchen met jouw zoekopdracht in de database komen. In de instellingen aan de linkerkant kan je het e-mailadres waar de notificaties naartoe worden gestuurd, en de frequentie aanpassen.

Zoveel als je wilt! Alle zoekopdrachten die je uitvoert worden automatisch opgeslagen op jouw dashboard zodat je deze in de toekomst gemakkelijk kan openen. Met SearchMonster kan je ook een zoekopdracht klonen (om zoekcriteria te kopiëren), de zoekopdracht archiveren of ze permanent verwijderen.

Ja, dat kan! SearchMonster heeft twee zoekopties. Je kan onze Semantic Search gebruiken die zoekt naar synoniemen of gelijke termen, of je kan de optie Boolean selecteren en een string invoeren. Hoe dan ook, je kan verwachten dat je de beste kandidaten voor de baan vindt. Bekijk ons artikel voor meer informatie over Boolean Logic.

Ja, laat het locatieveld gewoon leeg om het hele land te doorzoeken. Dit is aan te raden als je een functie hebt waar de kandidaat vanuit huis kan werken.

Jouw zoekcriteria staan aan de linkerkant van jouw zoekresultaten. Je kan de resultaten eenvoudig verkleinen door meer criteria toe te voegen en de belangrijkste vaardigheden/trefwoorden, opleiding en ervaring in te voeren. Je kan de locatie ook aanpassen door de straal te verkleinen voor de juiste kandidaten die het dichtst bij zijn.

Mogelijk heb je te veel zoekcriteria opgegeven. Probeer met een brede zoekopdracht te beginnen voordat je deze verkleint. Gebruik een brede, industriestandaard functietitel en vermijd interne titels om zoveel mogelijk kandidaten te vinden. Zorg er ook voor dat je eerst naar alle CV’s zoekt. Zelfs als een kandidaat zijn/haar CV de laatste tijd niet heeft bijgewerkt, kunnen ze openstaan voor de juiste kans.

De zoekresultaten zijn gesorteerd op relevantie. Je kan echter het filter “CV bijgewerkt” gebruiken om de resultaten te verfijnen. Selecteer een eigen datumbereik of kies uit verschillende tijdframes zoals “gisteren”, “afgelopen 2 dagen” of “afgelopen 9 maanden”. Houd er rekening mee dat kandidaten die hun CV de laatste tijd niet hebben bijgewerkt, nog steeds open kunnen staan voor een nieuwe positie. De mogelijkheid om te sorteren op bijgewerkt CV is iets wat wij onderzoeken voor een toekomstige release.

Sommige kandidaten willen niet dat hun persoonlijke informatie (zoals hun naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres) op Monsterboard wordt weergeven. Deze kandidaten willen meestal niet dat hun huidige werkgever weet dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Anderen zijn gewoon bezorgd over de privacy. Ja kan wel contact opnemen met een vertrouwelijke kandidaat via de knop “Email versturen”.

Nadat je een CV hebt bekeken, en dus 1 credit hebt gebruikt, hebben andere acties die in de komende 30 dagen worden ondernomen geen invloed op de voorraad. Dus als je het originele CV bekijkt, het doorstuurt naar een collega en de kandidaat aan een folder toevoegt, wordt het slechts als 1 weergave geteld. Als je een actie uitvoert na de 30 dagen, wordt er nog een credit in rekening gebracht. Wij raden aan kandidaten aan een folder toe te voegen om de voorraad te behouden. Acties die worden ondernomen bij kandidaten in een folder hebben geen invloed op de voorraad. Lees dit artikel voor meer informatie over het beheren van jouw kandidaten.

Zoek naar de voorraadteller. Op jouw dashboard kan je deze rechtsboven de opgeslagen zoekopdrachten vinden. Hier is te zien hoeveel credits nog over zijn in vergelijking met het start aantal. Wanneer het groene pictogram verandert in geel of rood, is dat het moment om jouw voorraad aan te vullen. Bekijk ons artikel over Voorraadbeheer voor meer informatie.