Classic CV Search

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze zoekproducten om jou te helpen
de juiste kandidaat te vinden. Bekijk wat nieuw is!

Met Monsterboard Classic CV Search kan je proactief zoeken naar de perfecte match in onze CV Database. Bekijk de onderstaande artikels en kom meer te weten over de tool en hoe je effectief kunt zoeken met Boolean logic.

Handleidingen

FAQ

Wij zijn continue bezig met het verbeteren van de zoekervaring om jou te helpen de juiste match te vinden. Bekijk de releaseopmerkingen als je de meest recente verbeteringen wilt zien. Als je nog vragen hebt, kijk dan op onze Help-pagina.

Ja, je kan jouw zoekopdracht opslaan en je ontvangt notificaties wanneer nieuwe kandidaten die matchen met jouw zoekopdracht in de database komen. Klik op de resultatenpagina op “Zoekopdracht opslaan” in het linker venster en volg de instructies om de frequentie en het e-mailadres in te stellen.

Zoveel als je wilt! Je kan zelfs een aantal van jouw zoekopdrachten opslaan zodat je deze later gemakkelijk kunt openen. Houd er rekening mee dat je tot 10 zoekopdrachten kan opslaan met Classic CV Search. Je kan jouw opgeslagen zoekopdrachten bekijken en beheren via het menu Mijn Kandidaten.

Ja, laat het locatieveld gewoon leeg om het hele land te doorzoeken. Dit is aan te raden als je een functie hebt waar de kandidaat vanuit huis kan werken.

Mogelijk heb je te veel zoekcriteria opgegeven. Probeer met een brede zoekopdracht te beginnen voordat je deze verkleint. Gebruik een brede, industriestandaard functietitel en vermijd interne titels om zoveel mogelijk kandidaten te vinden. Zorg er ook voor dat je eerst naar alle CV’s zoekt. Zelfs als een kandidaat zijn/haar CV de laatste tijd niet heeft bijgewerkt, kunnen ze openstaan voor de juiste kans.

Op de zoekresultatenpagina kan je op “Zoekopdracht aanpassen” klikken om terug te keren naar alle zoekcriteria. Je kan jouw zoekresultaten eenvoudig verfijnen door meer criteria en de meest relevante trefwoorden toe te voegen. Je kan de locatie ook aanpassen door de straal te verkleinen. Lees ons artikel over Boolean Logic om te leren hoe de een complexe zoekstring kan maken waarmee je tegelijkertijd kan verbreden, verfijnen en uitsluiten.

Ja! Bovenaan de resultatenpagina staat een keuzemenu “Sorteer op”. Selecteer “CV bijgewerkt” in het drop down menu en klik op verder om de resultaten te verversen. Houd er rekening mee dat kandidaten die hun CV de laatste tijd niet hebben bijgewerkt, nog steeds open kunnen staan voor een nieuwe positie.

Sommige kandidaten willen niet dat hun persoonlijke informatie (zoals hun naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres) op Monsterboard wordt weergeven. Deze kandidaten willen meestal niet dat hun huidige werkgever weet dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Anderen zijn gewoon bezorgd over de privacy. Ja kan wel contact opnemen met een vertrouwelijke kandidaat via de knop “Verzend bericht”.

Als je eenmaal een CV hebt bekeken, zie je het pictogram “Bekeken” naast de naam van de kandidaat. Wat betekent dat er 1 credit is gebruikt van jouw voorraad. Zodra een credit is gebruikt voor een bepaalde kandidaat, zullen eventuele aanvullende acties die binnen 7 dagen worden ondernomen geen invloed hebben op de voorraad. Dus als je het originele CV bekijkt, het doorstuurt naar een collega en aan een folder toevoegt, wordt slechts 1 credit gebruikt. Wij raden aan kandidaten aan een folder toe te voegen om de voorraad te behouden. Acties die worden ondernomen bij kandidaten in een folder hebben geen invloed op de voorraad. Lees dit artikel voor meer informatie over het beheren van jouw kandidaten.

Je kan jouw voorraad op elk moment bekijken. Log in op jouw account en klik op “Mijn producten” bovenaan de pagina. Op deze pagina zie je de voorraad die bedrijfsbreed beschikbaar is. Je ziet het aantal aangekochte, gebruikte en resterende credits, en de start- en vervaldatums.