Recruitment tips / Monsterboard Training / CV Zoeken / Best Practices Zoeken in Power CV Search

Best Practices Zoeken in Power CV Search

Klaar om je zoektocht naar het volgende level te brengen? Bekijk de volgende tips om van elke zoekopdracht een succes te maken.

Tip #1: Bekijk de basis en geavanceerde zoekopties

De basis zoekcriteria die beschikbaar zijn op de beginpagina van Power CV Search zijn: functietitel, jaren ervaring, locatie, vaardigheden/trefwoorden en CV bijgewerkt.

Je kan jouw zoekopdracht verder verfijnen door linksboven op Toon uitgebreide zoekopties te klikken.

Houd er rekening mee dat kandidaten vereist zijn sommige zoekopties in te vullen en andere niet.

Beschikbare opties:

  • Opleiding
  • Bedrijf
  • Naam kandidaat
  • School
  • Maximaal salaris
  • Soort dienstverband
  • Bereidheid om te reizen en verhuizen

Tip #2 Gebruik een brede functietitel

Vul een bredere functietitel in en gebruik vaardigheden/trefwoorden om de focus en resultaten te beperken. Als je op zoek bent naar een Software Project Manager, zoek dan op de functietitel “Project manager” en voeg “software” toe als vaardigheid.

Power CV Search zoekt automatisch naar relevante varianten en synoniemen. Als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een “Sales manager”, dan wordt automatisch ook “Accountmanager” meegenomen in de zoekopdracht. Gebruik geen bedrijfsspecifieke titels, afkortingen en focus op industriestandaards.

De “type-ahead” functie geeft alleen een aanbeveling weer van populaire functietitels, maar het is niet nodig om een titel uit deze lijst te selecteren.

Tip #3 Voer 3-5 vaardigheden/trefwoorden in

Voer relevante vaardigheden en trefwoorden in de velden in met één term per veld. Je kan maximaal 20 velden invoeren door te klikken op Voer nog een vaardigheid toe, maar we raden aan 3-5 vaardigheden in te voeren voor de beste resultaten.

Je kan ook bepalen of je elke vaardigheid Vereist of Nice to Have wilt hebben. Als je een vaardigheid instelt op Vereist, worden alle kandidaten die deze vaardigheid niet hebben, uit de zoekresultaten verwijderd. Een Nice to have vaardigheid beperkt de resultaten nooit, maar sorteert ze om de kandidaten met deze vaardigheid bovenaan te krijgen.

De type-ahead functie biedt de mest populaire lijst met vaardigheden, maar gaat verder dan wat wordt weergeven. Als je niet ziet waar je naar op zoek bent, voer je gewoon de vaardigheden en trefwoorden in die belangrijk zijn voor de functie en laat Monsterboard de rest doen.

Tip #4 Voer slechts één term per veld in

Zorg ervoor dat je in elk veld slechts één functietitel, vaardigheid of locatie opgeeft op jouw resultaten te maximaliseren.

Om meerdere functietitels en locaties toe te voegen, open de geavanceerde zoekopties en klik op Nog een toevoegen. Je kan maximaal 5 functietitels en 5 locaties toevoegen.

Tip #5 Zoek eerst naar alle CV’s

In het veld CV’s bijgewerkt zal de zoekmachine standaard alle CV’s doorzoeken, aangezien het de beste gewoonte is om met alle kandidaten te beginnen voordat je dit filter verkleint. Hier zijn een paar redenen waarom het doorzoeken van alle CV’s de beste manier van beginnen is:

  • Jouw ideale kandidaat zou momenteel in dienst kunnen zijn, niet actief op zoek zijn, maar openstaan voor een aantrekkelijk aanbod.
  • Potentiële kandidaten bevinden zich mogelijk in een meer passieve toestand. Hoewel hun CV niet is bijgewerkt, kunnen ze openstaan voor de juiste gelegenheid.
Kandidaten die hun CV niet recent hebben bijgewerkt hebben een grijpend bericht nodig. Verkoop ze op jouw kans. Het zal je misschien verbazen hoeveel reacties je kan ontvangen.

Tip #6 Maak jouw beste zoekopdracht

Wanneer je voor het eerst begint met zoeken naar een functie waarvoor je nog nooit eerder hebt gerecruit, is het som handig om eerst een landelijke zoekopdracht te maken, waarbij je ALLEEN de functietitel gebruikt. Als je eenmaal kandidaten hebt gevonden die passen bij de positie, bekijk dan het tabblad Details kandidaat.

Hier vind je een sectie genaamd Vaardigheden. Wanneer je het veld opent, zie je elke vaardigheid die de kandidaat heeft op zijn/haar CV, vertaald in doorzoekbare termen. Kies de vaardigheden die eruit zien alsof ze jou de beste kandidatenmix zullen geven en gebruik ze voor jouw volgende zoektocht.

Je kan deze strategie gebruiken om kandidaten te vinden voor elke functie waarvoor je recruit.

Tip #7 Verfijn jouw resultaten

We raden aan om jouw zoekopdracht te verfijnen met aanvullende criteria totdat je tussen de 100 en 200 kandidaten overhoudt. Vervolgens wee je dat de kandidaten waarmee je contact wilt opnemen voldoen aan jouw specifieke kwalificaties. Je kan jouw zoekcriteria aanpassen in het paneel aan de linkerkant van de pagina met zoekresultaten.

Tip #8 Sla jouw zoekopdrachten op

Je kan jouw zoekopdrachten opslaan en een e-mail notificatie ontvangen wanneer er nieuwe kandidaten worden gevonden die aan jouw zoekcriteria voldoen. Klik gewoon op Zoekopdracht opslaan aan de linkerkant van het scherm. (1)

Geef de zoekopdracht vervolgens een naam, selecteer hoe vaak je een notificatie wilt ontvangen en vul het gewenste e-mail adres in. Klik op Opslaan als je klaar bent. (2)

Je kan jouw zoekopdrachten bekijken en beheren door op Mijn kandidaten te klikken, en vervolgens Opgeslagen zoekopdrachten te kiezen uit het drop down menu. Onthoud dat je maximaal 10 zoekopdrachten kan opslaan met Power CV Search en maximaal 10 zoekopdrachten met Classic CV Search.

Tip #9 Houd de voorraad in de gaten

Je kan jouw voorraad op elk moment bekijken. Log in op jouw account en klik op het instellingsicoon bovenin de pagina. Klik vervolgens op Voorraaddetails.

De Voorraaddetail pagina toont de voorraad die bedrijfsbreed beschikbaar is. Je kan hier de aangekochte, gebruikte en resterende voorraad bekijken.

Bonustip: Gebruik je liever Boolean Logic?

Met Power CV Search kan je overschakelen naar Classic CV Search voor het geval je een zoekopdracht wilt uitvoeren met Boolean Logic.

Bekijk ons artikel voor meer informatie over Boolean commando’s en operatoren.