Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Werknemers hebben behoefte aan erkenning

Werknemers hebben behoefte aan erkenning

Werknemers hebben behoefte aan erkenning

Nu de crisis enige tijd voortduurt, neemt de vraag onder werknemers naar erkenning toe. Een kwart van de werkenden in Nederland vindt dat de werkgever te weinig aandacht en waardering toont. Dat blijkt uit de nieuwste Randstad Werkmonitor, een onderzoek onder 890 werkenden.

Vooral werknemers die door hun werkgever niet of nauwelijks op de hoogte gehouden worden over de crisis en de impact op het eigen bedrijf voelen zich ondergewaardeerd.

Persoonlijke aandacht
Ook zegt 27 procent van de werknemers dat er niet meer in hen wordt geïnvesteerd. Zij zeggen de persoonlijke aandacht van de werkgever te missen. Werknemers die zich minder gewaardeerd voelen, zijn over het algemeen ook minder tevreden over de werkgever.

Volgens algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland doen werkgevers er goed aan deze signalen serieus te nemen. “Het gebrek aan aandacht en waardering onder werknemers heeft invloed op hun mobiliteit. En logischerwijs ook op hun productiviteit. Onze praktijk leert dat werknemers die zich ondergewaardeerd voelen zich doorgaans actiever oriënteren en ook eerder solliciteren dan mensen die voldoende waardering krijgen.”

15 september 2009
© Monsterboard.nl