Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Werkgevers zelf aan de knoppen

Werkgevers zelf aan de knoppen

Werkgevers zelf aan de knoppen

Monsterboard is een samenwerking aangegaan met Hallowerk. Vanuit deze samenwerking brengen we graag kandidaten met een uitkering in de regio Rijnmond en Haaglanden in contact met werkgevers die moeilijk aan personeel komen. Met een reeks blogs houden we je graag op de hoogte, wellicht dat we zo meer bedrijven weten te motiveren om deel te nemen aan dit project! 

Ruim 300 werkgevers in Rotterdam en Den Haag werken inmiddels met HalloWerk. Ze gebruiken de HalloWerk matchingsmethode om gedreven mensen voor hun vacatures te vinden. Maar ook om zo hun steentje bij te dragen aan de sociale opgave die er is om iedereen mee te laten doen én meer mensen aan werk te helpen. Win-win! In HalloWerk zit je als werkgever zelf aan de knoppen en kun je een eigen vorm van dienstverlening kiezen: je kunt het zelf doen, we kunnen het samen doen, of het HalloWerk team bij het Werkgeversservicepunt doet het voor je.

Inmiddels weten we dat veel werkgevers graag zelf hun kandidaten zoeken. Dat is ook waar HalloWerk in de basis om draait: zelfservice waar mogelijk! Op die manier hou je als werkgever zelf de regie en kun je heel persoonlijk naar een match kijken. Je weet ten slotte als geen ander wat het bedrijf nodig heeft. Maar hoe werkt dat nu precies? Een verhaal uit de praktijk.

Motivatie telt voor Fugro
Het bedrijf Fugro uit Den Haag haakte als een van de eerste werkgevers aan bij HalloWerk. Zo hadden ze bijvoorbeeld een vacature voor een landmeter. Dat is een zeer specifieke vacature. “En dus hebben wij juist gekeken naar motivatie”, aldus Gracia Wever HR Advisor van Fugro. “De kandidaat die we op het oog kregen via HalloWerk was erg maatschappelijk betrokken, dat was duidelijk uit zijn profiel te halen. Zo doet hij bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en dat zegt iets over iemand.”

Ander beeld gekregen
Bij Fugro hebben ze naar dat soort elementen gekeken bij het zoeken tussen de profielen. Wat doet iemand in zijn vrije tijd, wat voor hobby’s heeft een kandidaat of welke rollen passen bij deze persoon. “We wilden iemand die past in het team en dat is gelukt! We hebben ook een ander beeld gekregen over mensen uit de bijstand. Onze nieuwe werknemer is gestart, doet het goed, is sociaal en functioneert als iedere andere goede werknemer. Wij zijn daar erg blij mee.”

Nuttige bron
Fugro koos voor zoveel mogelijk zelfregie. “Wij weten wat belangrijk is voor het bedrijf en de mensen en daarom kunnen we zelf het allerbeste zoeken. Wij kijken zelf toch naar andere criteria dan de mensen van het Werkgeversservicepunt.” Soms kan dat juist een fijne aanvulling zijn, maar als je als werkgever goed weet wat belangrijk is dan kun je op jouw eigen tijd en tempo een goede kandidaat zoeken. Én direct benaderen! “Wij vinden HalloWerk een professionele en nuttige bron. Natuurlijk vragen we hulp als we dat nodig hebben, maar we staan graag zelf aan het roer!”

We geven mensen graag een kans
Op de vraag waarom Fugro het belangrijk vond om aan te sluiten bij HalloWerk heeft Gracia snel haar antwoord: “We hebben veel vacatures te vervullen en dus een grote vraag. Daarbij vinden we het belangrijk dat we naar moderne en aanvullende manieren van werven kijken. Maar – en dat is net zo belangrijk – met HalloWerk tonen we onze maatschappelijke betrokkenheid als werkgever. Wij geven mensen graag een kans!”

KLIK  >> HIER <<  OM DE KLANTREIS TE DOWNLOADEN! Ook HalloWerk werkgever worden? Neem contact op met: info@hallo-werk.nl