Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Sollicitant wil buiten kantooruren op gesprek

Sollicitant wil buiten kantooruren op gesprek

Sollicitant wil buiten kantooruren op gesprek

Sollicitant wil buiten kantooruren op gesprek

Werkgevers zouden er goed aan doen sollicitatiegesprekken buiten kantooruren te plannen. Ruim een derde (38 procent) van de werkzoekenden spreekt namelijk het liefst in de avonduren of in het weekend met een recruiter.

Zes van de tien (57 procent) hebben geen voorkeur voor een bepaald tijdstip, maar slechts 6 procent ziet de kantooruren als het ideale tijdstip om een sollicitatiegesprek te voeren. Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl onder ruim 1600 werkzoekenden.

Meer ontspannen
Van degenen die aangaven het liefst buiten de reguliere werktijden met een recruiter te praten, deed 69 procent dat omdat ze een prettig idee vinden meer tijd te hebben als een gesprek uitloopt.

Een derde denkt zichzelf buiten kantooruren om beter te kunnen voorbereiden en meer ontspannen te zijn. Voor een kwart (24 procent) speelt mee dat baas en collega’s niets doorhebben. Een vijfde (21 procent) vindt het vooral belangrijk dat ze dan geen vrije dagen hoeven op te nemen.

Wakker liggen van carrière
Werknemers blijken overigens wel vaker buiten werktijd met hun carrière bezig te zijn. Zes van de tien (62 procent) liggen ’s avonds wel eens wakker omdat zij nadenken over een volgende stap in hun carrière.

19 augustus 2010
Monsterboard.nl