Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Seizoenswerk, vakantiewerk of vaste kracht

Seizoenswerk, vakantiewerk of vaste kracht

Seizoenswerk, vakantiewerk of vaste kracht

Monsterboard is een samenwerking aangegaan met Hallowerk. Vanuit deze samenwerking brengen we graag kandidaten met een uitkering in regio Rijnmond en Haaglanden in contact met werkgevers die moeilijk aan personeel komen. Met diverse blogs houden we je graag op de hoogte, wellicht dat we meer bedrijven motiveren om deel te nemen aan dit project! 

 

‘Actie reactie’ of toch beter maar vooruit kijken naar de aankomende seizoenen? Ja het terrassenseizoen is misschien begonnen, de zomer laat echter nog op even zich wachten. Zoals ook de kerstacties nog ver weg lijken… 
En tóch is het belangrijk om nu alvast voor te sorteren op de warmere zomerdagen en zelfs de winter.
Oók – of misschien wel juist – als het gaat om personeel.

Behoefte aan goed personeel
Seizoenswerk komt veel voor in de agrarische sector, de horeca en de toeristische sector. De hoeveelheid werk neemt ineens sterk toe en er is behoefte aan goed personeel. Denk bijvoorbeeld aan horeca die profiteert van zomers weer en toeristen, fruittelers die in een korte tijd moeten oogsten, of de kerstpakketten die samengesteld en ingepakt moeten worden.

Krachten behouden
Met het einde van het seizoen lijkt ook een einde te komen aan het seizoenswerk. En toch komt het vaak voor dat je als bedrijf juist die goede krachten wilt behouden voor de organisatie. Want goed personeel is schaars en kan van grote waarde zijn voor je bedrijf, juist óók buiten de piekperiodes.

Diverse groep kandidaten
Dat het lastig is om goede seizoenskrachten te vinden mag duidelijk zijn. Maar met HalloWerk beschik je als werkgever over toegang tot een grote en diverse groep kandidaten. Kandidaten die direct beschikbaar zijn voor werk en kandidaten die een iets langere aanlooptijd nodig hebben. Werkzoekenden die door tijdelijk werk weer ervaring opdoen en ook maar eens zó goed kunnen bevallen dat je ze besluit binnen te houden.

Door nu alvast voor te sorteren, kun je zowel voor de warmere zomerdagen als de koudere wintermaanden personeel vinden! Meer weten over HalloWerk? Kijk dan op www.hallo-werk.nl of neem contact op via info@hallo-werk.nl