Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / ‘Aggregeren van vacatures is voordeel voor werkzoekenden én werkgevers’

‘Aggregeren van vacatures is voordeel voor werkzoekenden én werkgevers’

Een interview met Rachael Parratt, Marketing Director Customer Engagement Europe

‘Aggregeren van vacatures is voordeel voor werkzoekenden én werkgevers’

Sinds dit jaar kunnen werkzoekenden op Monsterboard nagenoeg álle vacatures vinden. Dat wil zeggen dat naast de bestaande vacatures op Monsterboard ook vacatures worden getoond die van bedrijvenwebsites worden ‘gescraped’. Rachael Parratt, Marketing Director Customer Engagement Europe, vertelt welke voordelen dit heeft voor de werkzoekenden én werkgevers die gebruikmaken van Monsterboard.

Waarom toont Monsterboard ook vacatures waar niet voor is betaald?

“Om de gebruikers van onze site een zo volledig mogelijk overzicht te geven van alle voor hen relevante en beschikbare vacatures. Als werkzoekenden weten dat op Monsterboard alle vacatures staan, dan zullen ze vaker bij ons langskomen. En omdat ze met zo’n ruim aanbod eerder vinden wat ze zoeken, zullen ze een positieve ervaring krijgen en ook de volgende keer weer sneller terugkomen. Onze zakelijke klanten – de werkgevers – profiteren daar natuurlijk ook van, want het betekent ook dat hun vacatures door een groter en breder publiek gezien zullen worden omdat het bereik van Monsterboard groter is geworden. Zo snijdt het mes aan twee kanten: blijere werkzoekenden en blijere klanten.”

Hoe gaat dat aggregeren precies in zijn werk?

“Naast de betaalde vacatures die op onze site staan, zoeken we ook naar vacatures die op de vacaturepagina’s van corporate websites staan. De belangrijkste informatie uit die vacature tonen wij in onze zoekresultaten op een heldere en uniforme manier.. Als je als werkzoekende geïnteresseerd bent in zo’n geaggregeerde vacature en je solliciteert erop dan kom je terecht bij de volledige vacature op de desbetreffende corporate site. Uiteraard kan het zijn dat een klant zijn Monsterboard-vacature ook op zijn eigen site heeft staan die we aggregeren, maar die worden zo goed mogelijk ontdubbeld door onze technologie.”

Is dat aggregeren niet raar tegenover de klanten die wel betaald hebben voor hun vacature op Monsterboard?

“De vacatures van betalende klanten krijgen sowieso altijd voorrang op de resultatenpagina van een zoekopdracht. Daarnaast zorgen we ervoor dat bij het tonen van een geaggregeerde vacature ook de betaalde vacatures onder de aandacht worden gebracht, bijvoorbeeld door middel van links naar gerelateerde betaalde vacatures. Maar belangrijker is dat door het aggregeren de kwaliteit van onze site alleen maar toeneemt en de respons op de betaalde vacatures groter wordt Er komen meer werkzoekenden langs, met uiteenlopende profielen. Door de extra vacatures krijgen we nu ook kandidaten die anders misschien wel nooit op Monsterboard waren gekomen. Daarbij verzamelen we ook de e-mailadressen van mensen die op geaggregeerde vacatures landen en die nemen we dan weer mee in ons CRM-programma voor betaalde vacatures. Overigens tonen de partnerprogramma’s, zoals Nuwerk.nl wel alleen de betaalde vacatures. Dat voordeel blijft dus ook.”

Kan de werkzoekende nog wel zijn vacature vinden in zo’n uitgebreid aanbod?

“De geavanceerde zoektechnologie van Monsterboard zorgt ervoor dat werkzoekenden ook echt de vacature te zien krijgen die ze zoeken. Een kandidaat wil immers niet alle vacatures zien, maar alleen de vacatures die voor hem of haar relevant zijn. Dit past ook bij de uitkomst van ons recente user experierence-onderzoek waarbij duidelijk naar voren kwam dat gebruikers sneller en makkelijker de vacatures willen vinden waar ze naar op zoek zijn. Deze hele strategie sluit daarbij aan: zoveel mogelijk banen aanbieden, maar daarbinnen wel alleen de juiste banen tonen.”