Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Hallo Werkgever, HalloWerk!

Hallo Werkgever, HalloWerk!

Monsterboard is een samenwerking aangegaan met Hallowerk. Vanuit deze samenwerking brengen we graag kandidaten met een uitkering in de regio Rijnmond en Haaglanden in contact met werkgevers die moeilijk aan personeel komen. Met diverse blogs houden we je graag op de hoogte, wellicht dat we meer bedrijven motiveren om deel te nemen aan dit project! 

 

HalloWerk brengt werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact, via een online platform én persoonlijke dienstverlening! Daarbij zijn motivatie en talenten belangrijker dan diploma’s en werkervaring. HalloWerk is door Rotterdam en Den Haag ontwikkeld om meer mensen aan het werk te helpen die momenteel geen baan hebben. En als antwoord op de vraag om werkzoekenden zichtbaar te maken voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel én die mensen een kans willen geven weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt.
 

Direct met elkaar in contact
HalloWerk is een matchingsplatform waarbij werkzoekenden een profiel aanmaken. Dit zijn werkzoekenden die om verschillende redenen geen baan hebben, bijvoorbeeld met een uitkering of een arbeidsbeperking. Als werkgever kun je in HalloWerk zelf kandidaten zoeken bij de openstaande vacatures. Via zelfservice waar mogelijk en met ondersteuning van de gemeente waar nodig. Werkzoekenden presenteren zich op basis van hun talenten. Werkgevers kunnen hiermee verder kijken dan het traditionele cv, het gaat om wat de kandidaat wil en kan! Via het platform kom je direct met elkaar in contact. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld.

Kaartenbak vol talent
Na een succesvolle pilotfase gaat HalloWerk inmiddels verder. De regio’s Rijnmond en Haaglanden haken aan en er worden gesprekken gevoerd met andere grote gemeenten. Dit betekent dat de ‘kaartenbak’ aan kandidaten steeds groter en dus interessanter wordt. Meer dan 275 vacatures zijn al vervuld via HalloWerk en werkgevers hebben inmiddels een kaartenbak van 2000 werkzoekenden om in te zoeken. En die aantallen blijven dus groeien… 

 


Mijn casemanager bij de gemeente vertelde mij over HalloWerk. Ik heb mijn profiel ingevuld en al een paar dagen later kreeg ik bericht dat ze iemand zochten bij VGZ(Asha Bihari, medewerker klantenservice VGZ)


 

Ook op zoek naar talentvol en gemotiveerd personeel?

Veel werkgevers hebben moeite om medewerkers te vinden voor hun vacatures. HalloWerk voegt een extra dimensie toe aan de traditionele manier van werven. Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijk je gemakkelijk hun motivatie en ervaring. Kandidaten op het oog? Dan benader je ze direct of met ondersteuning van het Werkgeversservicepunt. Ook interesse om HalloWerk werkgever te worden? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met info@hallo-werk.nl