Recruitment tips / Marktinformatie / Nieuws en meer / Driekwart stoort zich aan lakse collega

Driekwart stoort zich aan lakse collega

Driekwart stoort zich aan lakse collega

Voor 73% zijn collega's die de kantjes ervan aflopen een ergernis op het werk, dat blijkt uit een poll die in juni op carrièresite Monsterboard.nl stond. Bijna een kwart (23%) zegt zelfs het lakse gedrag van collega’s door te geven aan de baas. Precies de helft (50%) stoort zich aan collega’s die lui zijn maar probeert het te negeren.

“Voor je eigen carrière is het belangrijk focus te houden op je eigen werk. Maar als je echt last hebt van een lakse collega mag je deze daar zeker op aanspreken. Vooral als jouw werk eronder lijdt. Confronteer die collega er dus gerust mee en vraag hem waarom hij de kantjes er vanaf loopt. Naar je baas lopen is wel de allerlaatste stap”, aldus Freek Jordans, carrièrecoach van Monsterboard. “Voor de lakse collega zelf is het een goed moment om eens stil te staan bij z’n huidige baan en zich af te vragen waarom hij deze baan nog vervult. Ga op zoek naar je intrinsieke motivatie, misschien ligt die namelijk wel in je volgende baan.”

Deel is jaloers op luie werkwijze
11% zegt zich niet te storen aan luie collega’s. Een klein deel van de ondervraagden (9%) zegt jaloers te zijn op collega’s die lui zijn op het werk. Slechts 7% geeft toe zelf de kantjes op het werk ervan af te lopen.

Luister hier (mp3, 7mb) naar wat de Monstercoach over dit onderwerp te zeggen heeft.
8 juli 2011
Monsterboard.nl