Recruitment tips / Category Featured / Corona en recruitment. Wat nu?

Corona en recruitment. Wat nu?

Corona en recruitment. Wat nu?

Als een donderslag bij heldere hemel kwam de coronacrisis onze maatschappij binnen en daarmee ook het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt. Wat betekent dit voor recruitment? Komt alles nu stil te liggen? Wordt het een hevige maar korte adempauze of luidt dit een langdurige recessie in? Een aantal ervaren recruiters schijnen hun licht op de zaak. Maar echt zeker weten doet niemand het.

Geluiden dat het dit jaar minder zou gaan met de economie waren er al een tijdje, maar niemand had rekening gehouden met zo’n extreem scenario. Vorige maand speculeerden we al met enkele recruiters over een mogelijke terugslag en corona werd toen nog meer in een bijzin genoemd. Dat het nu het hele leven in beslag neemt, was toen nog onwerkelijk.

 

Zullen de recruitment-activiteiten bij bedrijven nu ook helemaal stil komen te liggen? Voor veel getroffen bedrijven is dat uiteraard niet eens hun eerste zorg, zoals IT Recruiter Rob van Elburg zegt. “Organisaties zijn nu vooral bezig met: hoe overleven we dit gebeuren. Dan weet je dat recruitment niet bovenaan de agenda staat.” Het pakket aan maatregelen dat het kabinet in het vooruitzicht stelde moet de bedrijven wel helpen, maar zal niet direct tot werving leiden. Als er al werving is, dan is het volgens Van Elburg vooral veel follow-up van trajecten die al waren ingezet.

Huiverig om helemaal op de rem te trappen

 Toch ligt ook niet alles helemaal stil. Dennis Schutte, Recruitment Sourcing Lead Benelux van Accenture zegt dat projecten binnen zijn bedrijf nog gewoon doorlopen en dat er daarom nog steeds vraag is naar bepaalde zware profielen. Hij is dus nog gewoon aan het werven, zij het vanuit huis, met twee kleine kinderen om zich heen. “Maar het is een rare situatie, want tegelijkertijd vraag je je af hoe lang het werven nog nodig is.”

Aan de andere kant weet hij ook dat hij deze medewerkers straks hard nodig heeft als de crisis voorbij is. Daarom is hij ook erg huiverig om nu al op de rem te trappen. Bij de kredietcrisis zag hij al dat het heel veel moeite kostte om de juiste mensen weer te vinden toen de markt weer aantrok. “Het is een lastige afweging. Durf je nu al een vacaturestop in te stellen? Wat als we over een tijdje weer gecontroleerd naar buiten gaan. Als je dan gestopt bent met werven, sta je weer achteraan.”

Schutte zegt dat ze nu op het standpunt staan dat iedereen die is aangenomen, ook gewoon gaat starten. “We hebben ze een baan aangeboden en zij hebben in veel gevallen ook een baan opgezegd. Dan kun je moeilijk zeggen: sorry: we doen het even niet. Dit is ook onze verantwoordelijkheid.” Niet alleen uit strategisch, maar ook menselijk oogpunt. “Alleen hou je het hebben van te veel personeel ook geen jaren vol natuurlijk.”

Schutte realiseert zich dat hij met Accenture in een andere positie zit dan menig bedrijf in het MKB. “Wij zijn een groot internationaal bedrijf en kunnen het wel even volhouden.”

Eerlijke communicatie naar kandidaten

Kay Goedhardt, beheerder Recruitment Buddies (Facebook) groep, zegt dat het vooral belangrijk is dat de communicatie naar de kandidaten over de procedures open en eerlijk is. “Ik snap dat bedrijven gewoon de gesprekken blijven voeren, uiteraard online, maar geef alsjeblieft wel aan dat ze tegen het eind pas echt weten of de functie nog open staat. Goed om geen enkele valse belofte te maken. Maar als het niet voor nu is, dan wellicht voor later.”

Wat dat betreft kunnen recruiters deze tijd ook vooral gebruiken om aan hun talent-pipeline te werken. Goedhardt: “Je kunt al werken met schaduwlijstjes voor de toekomst, maar wel op een open en reële manier.”

Talent pipeline en campusrecruitment

Ook Recruitment Specialist Floor Nobels ziet dat het werken aan een pipeline geen slecht idee is voor recruiters in deze tijd. “Zeker als je toch weinig werk hebt.” Een andere optie die ze noemt is om je meer op campusrecruitment te richten, ook als de crisis straks over de ergste piek is. “Niet alleen zijn jongeren goedkoper, maar ze zijn ook direct beschikbaar. Het zal immers toch lastiger worden om nu mensen te verleiden over te stappen.” Medewerkers kiezen nu ongetwijfeld weer voor meer zekerheid en zullen ineens meer waardering krijgen voor de plek waar ze zitten. “Het gras blijkt dan ineens minder groen bij de buren.”

Toch hoort Schutte ook wel geluiden van bedrijven die juist nu actief aan het werven zijn omdat concurrenten even niks doen. “Die zien het als een kans om nu de schaarse talenten uit de markt te plukken.” Nobels noemt het vorm van lijkenpikkerij als je nu talenten met mooie beloftes wegkaapt bij andere bedrijven. “In sommige sectoren zijn ze dat wel gewend, maar je moet er toch ook niet aan denken dat ziekenhuizen zorgpersoneel gaan wegkapen. Let er dus wel op of het bij jouw bedrijfstak een beetje ethisch verantwoord is. Zeker als je elkaar ook nog regelmatig tegenkomt zoals in kleine niches.”

Schutte vraagt zich ook af of bedrijven met deze handelswijze niet een te groot risico nemen. “Wat als deze crisis langer duurt en we bij wijze van spreken straks in een total lockdown komen. Wat doe je dan met die mensen die je allemaal gouden envelop had aangeboden?”

Veel onzekerheid, maar herstel kan snel gaan

Hoe lang de crisis gaat duren, is sowieso de grootse onzekere factor. “Niemand is ooit in zo’n situatie geweest”, zegt Van Elburg die toch al wel wat crises heeft meegemaakt. “Het is daarom moeilijk anticiperen. Alles wat je nu zegt, kan morgen weer anders zijn.” Als het erg lang gaat duren, dan zul je een herstructurering van het werk krijgen. Andere beroepen, andere prioriteiten. Alleen is het daar te vroeg voor om nu uitspraken over te doen.”

Hij denkt wel dat als er snel een oplossing komt tegen het virus, dat dan de markt ook wel weer snel kan herstellen. “De crisis kwam snel, dus kan het herstel ook snel gaan. Alles gaat sowieso tegenwoordig veel sneller dan vroeger.” Ook Schutte denkt dat als de oplossing voor het virus niet te lang op zich laat wachten, dat we dan wel snel kunnen herstellen. “Anders dan bij de kredietcrisis weten we nu veel eerder wat de oorzaak van het probleem is. Als we die weten op te lossen, dan kun je als economie als geheel ook sneller de draad weer oppikken, al zal er natuurlijk wel veel schade zijn bij de getroffen bedrijven.”

Van Elburg weet al wel wat hij gaat doen als we het virus onder de duim weten te krijgen: “Ik heb een vriend die zijn strandtent heeft moeten sluiten en dertig man moest wegsturen. Die leeft in grote onzekerheid. Zodra er een vaccin is, ga ik meteen naar hem toe om een feest te vieren en loop ik vooraan in de polonaise. Ik hoop dat iedereen er dan zo in staat en dat we met die positieve sfeer weer snel in het juiste ritme komen.”