Salaris voor technici gelijk gebleven

Na jaren van daling, eindelijk stabiel

Salaris voor technici gelijk gebleven

Met een bruto uurloon van gemiddeld €14,40, verdien je in de bouw en technische sector exact het Nederlands gemiddelde. Dat maar één op de drie tevreden was met hun salaris heeft er wellicht mee te maken dat het loon van 2014 op 2015 gelijk is gebleven, terwijl iedereen altijd hoopt er wel een beetje op vooruit te gaan. Maar als we met een glas-half-vol mentaliteit kijken, zijn de lonen in deze sector sinds 2010 (€15,80 bpu) alleen maar gedaald. En een stabilisering is altijd beter dan verder dalen!

Salaris in de bouw en techniek

Een gemiddelde van €14,40 zegt iets over de sector, maar er zitten natuurlijk veel verschillende beroepen in deze sector. Iemand die administratieve werkzaamheden doet bij een bouwbedrijf, ontvangt natuurlijk een ander salaris dan de directeur van technisch top-100 bedrijf. In deze tabel een overzicht van de gemiddelde bruto salarissen in 2015. 

 

Functie in de bouw & techniek

Gem bruto salaris

Managers & directors

€ 21,85

Professionals

€ 16,60

Technici & supervisors

€ 15,35

Administratieve functies

€ 13,65

Service medewerkers

€ 14,30

Ambachtslieden

€ 13,00

 

Technici zijn tevreden over baan

Op het salaris na, hebben mensen in de bouw & techniek het wél erg naar hun zin. Kijkend naar de tevredenheids percentages, moet het heel leuk zijn om in deze sector te werken! Zo is bijna twee derde tevreden over zijn baan in het algemeen, is driekwart positief over zijn collega's en ook de werkomgeving (63%) en baanzekerheid (67%) zitten wel goed.
Alleen dat geld lijkt een dingetje te zijn: slechts 30% is tevreden over het salaris, 24% over de benadering van de werkgever als het gaat over salaris en 29% is blij met de bonussen. Hoewel er een kleine groei te zien was, in 2015 ontving 20% een eindejaars bonus.

Loonwijzer/Monsterboard wage index

 

 

Misschien ook interessant

Reacties

Door te reageren stem je in met Monster’s privacybeleid, gebruiksvoorwaarden en gebruik van cookies.

blog comments powered by Disqus

Ga Voor Beter

Aanmelden