Ruim 1600 nieuwe techniek-vacatures per maand

Dat zijn er bijna 20.000 per jaar

Ruim 1600 nieuwe techniek-vacatures per maand

Hoewel het aantal techniek-vacatures in 2015 iets daalde, blijft de vraag naar technici nog altijd hoog. Vorig jaar werden er bijna 20.000 techniek-vacatures geplaatst op Monsterboard, wat neerkomt op ruim 1600 per maand. Dat blijkt uit de cijfers van het Monster Year Report dat vorige week werd gepresenteerd.

De grootste vraag was er naar mechanical engineers. Maar liefst 28% van de geplaatste vacatures viel in die categorie. Ook waren er veel vacatures voor elektrotechnische engineers (25%). Op de derde plaats volgde de categorie industrial/manufacturing engineering (11%). De minste vraag was er in milieutechniek en bio-engineering (beide 1%).

 

Aanbod cv’s

De ruime vraag naar personeel in de mechanical engineering sloot aan bij het aantal cv’s in die categorie. In 2015 werden er op Monsterboard een kleine 10.000 technische cv’s geplaatste waarvan ook het grootste deel (25%) een baan zocht in de mechanical engineering. Ook de 21% die binnen de elektrotechniek een baan zocht, paste bij het ruime aantal vacatures in die categorie.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de meeste sollicitaties in 2015 plaatsvonden in mechanical engineering, gevolgd door elektrotechnische engineering. Op de derde plaats stonden sollicitaties in chemical engineering, gevolgd door die voor CAD/tekenaar.

Als sollicitanten een techniek-vacature zochten met behulp van een zoekwoord, gebruikten ze meestal het zoekwoord ‘productie’. Op de tweede en derde plaats kwamen ‘engineer’ en ‘engineering’, gevolgd door ‘supply chain’ en ‘techniek’.

 

Op zoek naar een technische vacature? Bekijk hier het actuele overzicht

Misschien ook interessant

Reacties

Door te reageren stem je in met Monster’s privacybeleid, gebruiksvoorwaarden en gebruik van cookies.

blog comments powered by Disqus

Ga Voor Beter

Aanmelden