Skip Nav

Toegankelijkheidscentrum

Toegankelijkheidsverklaring van Monsterboard

 
Wij van Monsterboard hebben ons als doel gesteld om onze website voor iedereen toegankelijk te maken. We testen onze website op regelmatige basis voor het identificeren van gebruikersproblemen en voor het verbeteren van de toegankelijkheid. Huidige functionaliteiten voor toegankelijkheid zijn:
 • Alternatieve teksten voor afbeeldingen en andere elementen die hier om vragen
 • Titel attributen voor het geven van extra informatie over links en browser vensters
 • Structurele markup voor het indentificeren van kopjes en opsommingen en het begrijpen van de pagina-indeling
 • Het koppelen van labels aan formulieren
 • JavaScript en stylesheets voor het verbeteren van het uiterlijk en het functioneren van de website
We verbeteren onze website continue om er voor te zorgen dat onze website steeds toegankelijker wordt. Heb je suggesties of vragen voor wat betreft toegankelijkheid? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.
 

Monsterboard gebruiken met een screenreader

Een account aanmaken

Als je optimaal gebruik wilt maken van alle Monsterboard functionaliteiten als vacatures zoeken, netwerken, CV plaatsen en carrièretools, dan dien je een account aan te maken of in te loggen via Facebook. Na inschrijving kun je je CV plaatsen, je profiel bewerken en solliciteren op vacatures.

Voor het aanmaken van een account op Monsterboard:
 1. Ga je naar de homepage op www.monsterboard.nl.
 2. Ga verder naar de link "Inschrijven" die je kunt vinden in de navigatie bovenaan de pagina.
 3. Vul het inschrijfformulier in, en klik vervolgens op de button “Account aanmaken”.
 4. Als je alles juist hebt ingevuld, dan wordt je doorgestuurd naar een nieuwe pagina met een bevestiging dat je bent ingeschreven.
 5. Als er velden onjuist zijn ingevuld dan wordt de pagina opnieuw geladen en wordt een samenvatting getoond van de onjuistheden met daarbij een link naar de velden die aangepast dienen te worden. Klik op de links om de betreffende velden aan te passen, en na de wijzigingen op de button “Account aanmaken”.
   

Profiel

Je profiel bevat een overzicht van je professionele en persoonlijke gegevens die worden gebruikt voor het matchen van passende vacatures en voor het geven van de juiste carrière-informatie. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je profieldetails invullen of informatie als werkervaring en opleiding van je BeKnown account importeren. Meer informatie over BeKnown.

Voor het wijzigen van je profiel:
 1. Ga je naar een willekeurige pagina op Monsterboard.nl, en ga verder naar de link "Inloggen" in de navigatie bovenaan de pagina.
 2. Login op je Monsterboard account door het invullen van je e-mailadres (of gebruikersnaam) en je wachtwoord, en klik vervolgens op de button “Inloggen”.
 3. Ga verder naar de link boven aan de pagina met daarin je voor- en achternaam. Selecteer in de dropdown de link “Profiel bewerken”. 
 4. Je profiel is ingedeeld in onderdelen waarvan de inhoud apart van elkaar kan worden gewijzigd. Klik hier voor op de link “Wijzigen” voor het onderdeel dat je wilt aanpassen. Voor elk onderdeel dien je iedere aanpassing te bevestigen. Dit kan door te klikken op de button “Wijzigingen bewaren”.

CV

Er zijn twee manieren waarop je een CV kunt plaatsen op Monsterboard.nl. Voor het gebruik van beide methoden dien je ingelogd te zijn op je Monsterboard account:

Een Monster CV (aanbevolen) – Gebruik je profielinformatie om je CV aan te maken.
 
 1. Ga verder naar, en activeer de link “CV” in de navigatie boven aan de pagina.
 2. Je wordt doorgestuurd naar de pagina “Mijn CV’s”. Gebruik de links om verder te gaan naar “CV plaatsen”, en activeer de button.
 3. Je komt dan op de pagina CV toevoegen. Gebruik op deze pagina de “Verder naar”-link om naar de inhoud van de pagina te gaan voor het invullen van het eerste tekstveld.
 4. Vul een naam in voor je CV, de gewenste en meest recente functitel, en je meest recente werkgever.
 5. Het onderdeel “Maak dit CV zichtbaar voor werkgevers” is automatisch aangevinkt. Als je niet wilt dat werkgevers je in onze database kunnen vinden, dan kun je het vinkje weghalen. Je kunt één CV per keer doorzoekbaar maken voor werkgevers. Als je besluit om dit CV zichtbaar te maken dan worden eventuele andere CV’s automatisch op status “Privé” gezet.
 6. Klik op de button “CV maken” nadat je alles hebt ingevuld.
 7. Nadat de pagina is geladen klik je op “Verder” naar de inhoud en je wordt automatisch doorgestuurd naar het onderdeel CV samenvatting.
 8. Je kunt nu de onderstaande informatie aanpassen door bij elk onderdeel op de link “Wijzigen” te klikken. Deze onderdelen worden automatisch ingevuld met informatie afkomstig uit je profiel. Elk onderdeel wordt geopend in een nieuwe pagina en je dient de “Verder naar”-link te gebruiken om te navigeren naar het hoofdonderdeel waar je de volgende informatie kunt wijzigen.
 • Contactgegevens
 • Samenvatting
 • Ervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden en talen
 • Lidmaatschappen en certificaten
 • Interesses
 • Referenties
 • CV instellingen
9.    Klik op de button “Wijzigingen bewaren” in het onderdeel dat je hebt aangepast.


 
Een bestaand CV uploaden – Upload je CV zodat werkgevers je op Monsterboard.nl kunnen vinden. 
 
 1. Ga verder naar, en activeer de link “CV” in de navigatie boven aan de pagina. 
 2. Je word doorgestuurd naar de pagina Mijn CV’s. Gebruik de “Verder naar”-links om verder te gaan naar “CV plaatsen”, en activeer de button.
 3. Je komt dan op de pagina CV toevoegen. Gebruik op deze pagina de “Verder naar”-link om naar de inhoud van de pagina te gaan voor het invullen van het eerste tekstveld.
 4. Vul een naam in voor je CV, de gewenste en meest recente functitel, en je meest recente werkgever.
 5. Het onderdeel “Maak dit CV zichtbaar voor werkgevers” is automatisch aangevinkt. Als je niet wilt dat werkgevers je in onze database kunnen vinden, dan kun je het vinkje weghalen. Je kunt één CV per keer doorzoekbaar maken voor werkgevers. Als je besluit om dit CV zichtbaar te maken dan worden eventuele andere CV’s automatisch op status “Privé” gezet.
 6. Navigeer dan naar het veld “Een bestaand CV uploaden”, klik dan op de button “Browse” en selecteer je CV op je computer. Je kunt de volgende bestanden uploaden: .doc, .dox, .pdf, .rtf of .txt.
 7. Klik nu op de button “CV Uploaden”.
 8. Als onderdeel van de CV upload zal het systeem je informatie ontleden in datavelden zodat je CV beter doorzoekbaar is (als je hebt aangegeven dat je CV zichtbaar moet zijn) voor werkgevers. Nadat de upload voltooid is, zal de pagina worden herladen en wordt je gevraagd om de informatie te controleren. Dit kun je doen door met de tab-toets door de velden te navigeren en hetgeen te wijzigen dat niet juist is overgezet. Klik daarna op de button “Opslaan & verder” om verder te gaan.
 9. Je wordt doorgestuurd naar de pagina CV instellingen waarop je kunt aangeven hoe je gevonden wilt worden in onze CV Database. Gebruik de link “Verder naar hoofdinhoud” voor het wijzigen van je CV instellingen. Hoe meer en nauwkeuriger je informatie op deze pagina hoe beter je wordt gevonden door werkgevers. 

Vacatures zoeken

 1. Op elke pagina van de website kun je zoeken naar vacatures door gebruik te maken van de zoekvelden boven aan elke pagina.
 2. Vul trefwoorden in, bijvoorbeeld de functietitel waar je naar op zoek bent of één of meerdere vaardigheden. Je kunt de Tab-toets gebruiken om door de velden te gaan.
 3. In het locatieveld kun je een plaats, provincie of postcode typen en vervolgens de juiste locatie aanklikken in de suggestielijst.
 4. Klik vervolgens op de Zoek-button om naar de resultatenpagina te gaan.
 5. Op de resultatenpagina kun je door de resultaten scrollen en op de functietitel klikken voor het bekijken van de gehele vacature.
 6. Je kunt de resultaten ook verfijnen door in het zoekformulier boven aan de pagina op de link “Uitgebreid zoeken” te klikken.
 7. Op de pagina Uitgebreid zoeken, kan je verder gaan naar extra velden om gerichter te zoeken naar de voor jouw gewenste vacatures. Enkele velden waarop je kunt zoeken, zijn: bedrijven, dienstverband, salaris en aantal jaren werkervaring.
 8. Wanneer je alle gewenste criteria hebt ingevuld, ga dan verder en activeer de button “Vacatures zoeken” om terug te keren naar de aangepaste resultatenpagina.

De bewaarde zoekopdracht

 1. Je kunt de resultaten van je zoekcriteria ook automatisch in je mailbox ontvangen. Hiervoor ga je op de resultatenpagina verder naar het kopje “Bewaarde zoekopdrachten” en dan naar de link “E-mail me vacatures”.
 2. Wanneer je de link activeert dien je in te loggen op je account – of een nieuw account aan te maken – om je zoekopdracht in je account te bewaren.
 3. Na het bewaren van je zoekopdracht, zal je e-mails met vacatures ontvangen wannneer we vacatures voor je hebben gevonden op basis van je zoekcriteria. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je resultatenmail wilt ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om geen e-mail te ontvangen wanneer er resultaten zijn gevonden. Hiervoor klik je in het navigatiemenu boven aan de pagina op Vacatures en in vervolgens in het dropdown menu op “Bewaarde zoekopdrachten”.
 4. Op de beheerpagina van Bewaarde zoekopdrachten selecteer je vervolgens de juiste frequentie in het dropdown menu in de kolom “Verstuurde e-mails”.

Solliciteren op vacatures

Je kunt solliciteren op een vacature nadat je de vacature hebt geopend. Sommige vacatures vereisen een Monsterboard account om te solliciteren, terwijl je op andere vacatures met je e-mailadres en CV kunt solliciteren. In sommige gevallen wordt je doorgestuurd naar de website van de werkgever.
 1. Op de resultatenpagina klik je op de functietitel van de vacature waarin je geïnteresseerd bent.
 2. Om te solliciteren klik je op de button “Solliciteer” onder aan de pagina.

ALS JE BENT INGELOGD:
 1. Als je al bent ingelogd op je account, dan kun je op de sollicitatiepagina door de pagina navigeren met de tab-toets en bevestigen dat je informatie juist is ingevuld (inclusief de CV-titel van het CV voor je sollicitatie).
 2. Klik op het veld “Sollicitatiebrief” voor het openen van het tekstveld voor je sollicitatiebrief of ga verder om geen sollicitatiebrief mee te sturen.
 3. Onder aan de pagina, klik je op de button “Solliciteren” voor het afronden van je sollicitatie.

ALS JE NIET BENT INGELOGD
:
 1. Als je een Monsterboard account hebt, ga je verder naar het inloggedeelte. Vul je e-mailadres in behorende bij je account and tab naar het volgende veld voor het invullen van je wachtwoord. Tab nog een kleer voor het activeren van de login-button
 2. Als je geen Monsterboard account heb, ga je verder naar het inschrijfgedeelte en vul hier je e-mailadres en het wachtwoord in dat je voor je account wilt gebruiken.
 3. Ga nu verder naar het hoofdgedeelte van de pagina en tab door de verschillende velden die nodig zijn voor je sollicitatie, inclusief het selecteren van je CV vanuit je account.
 4. Als je een sollicitatiebrief wilt meesturen vink dan “Ik wil een sollicitatiebrief meesturen” aan en typ de gewenste inhoud van de brief in het tekstveld.
 5. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en privacystatement van Monsterboard door het selecteren van de checkbox.
 6. Onder aan de pagina, klik je op de button “Solliciteren” voor het afronden van je sollicitatie.

SOLLICITEREN PER E-MAIL
Sommige sollicitatiepagina’s vragen alleen om een e-mailadres en CV. Je screenreader geeft hiervoor de “Verder naar” en selectie instructies om zo eenvoudig door de flow te navigeren.