Skip Nav

Beveiligingscentrum

Hebt u meer hulp nodig?

Hebt u hulp nodig om u aan te melden op uw account? Neem contact met ons op hier.

Hebt u een klacht over privacy of een vraag over privacy die niet beantwoord werd in de meest gestelde vragen? Laat het ons hier weten.

Welkom bij het Beveiligingscentrum van Monster

Monster doet er alles aan om je de veiligst mogelijke omgeving te bieden voor het zoeken naar vacatures en het uitbouwen van je loopbaan. Om ons hiermee te helpen, vragen we je om een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen bij het bekijken van vacatures die op Monster zijn geplaatst, of die je ongevraagd per e-mail krijgt toegestuurd.

Het is namelijk nooit helemaal uit te sluiten dat je bij het online zoeken naar een nieuwe baan aanloopt tegen niet-bestaande vacatures die door oplichters zijn geplaatst. Ook kun je e-mails ontvangen waarin het e-mailadres van de afzender is vervalst, zodat het net lijkt alsof het bericht van Monster afkomstig is. Deze praktijken vormen een schending van de Gebruiksvoorwaarden van Monster en zijn bovendien in de meeste landen strafbaar.

Helaas hebben bijna alle ondernemingen die op internet actief zijn, van tijd tot tijd te maken met dergelijke oplichtingspraktijken. Monster stelt alles in het werk om misbruik te voorkomen, maar genoemde praktijken zijn nooit helemaal uit te bannen. Om je zoektocht naar een nieuwe baan zo veilig mogelijk te maken, hebben we hieronder een aantal artikelen en informatiebronnen over veiligheid voor je verzameld. Deze informatie helpt je bewuster om te gaan met potentiële bedreigingen.

 

Hoofdonderwerpen

Veilig zoeken naar een nieuwe baan

Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen en aandachtspunten houd je je zoektocht naar de ideale baan effectief én veilig!

Identiteitsfraude voorkomen

Identiteitsfraude is een van de snelst groeiende vormen van criminaliteit wereldwijd. Hier vind je diverse nuttige tips om jezelf te beschermen.

Bewaak je privacy

Bekommer je om je persoonlijke gegevens – vóór iemand anders dat doet. Of je nu online winkelt, blogt, actief bent in de sociale media, enz.

Fraude melden

Denk je het slachtoffer te zijn geworden van fraude, doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie en neem contact met ons op, zodat we stappen kunnen ondernemen om je veiligheid te garanderen.

Aanvullende informatiebronnen