Skip to main content

8 carrièretips om alles uit je zomervakantie te halen

8 carrièretips om alles uit je zomervakantie te halen

8 carrièretips voor de zomer

Een van de leukste periodes van het jaar: de zomer! Of je nu thuisblijft en aan het werk bent of op vakantie gaat, veel werknemers denken tijdens deze rustige weken na over hun huidige baan. Zit je wel op je plek, heb je het nog naar je zin, is het niet tijd voor iets anders? Monsterboard geeft je 8 tips om de zomer te gebruiken om je carrière een lift te geven. Voor thuisblijvers en vakantiegangers!

 

Thuisblijvers.

  1. Update je cv. Als je nadenkt over een andere baan is het in ieder geval handig om je cv te updaten. Als je dan een leuke baan tegenkomt heb je in ieder geval een goed cv klaar liggen. Werk je recente werkervaring bij en zet er bijvoorbeeld cursussen op die je hebt gevolgd. Daarna kan het slim zijn je cv online te zetten. Zo wordt je ook gevonden door werkgevers en krijg je misschien zonder dat je zelf actief op zoek gaat een leuk aanbod binnen!
  2. Solliciteren. Je zou het misschien niet zeggen, maar de zomer is juist de ideale tijd om te solliciteren! Want ook al is het voor veel mensen vakantie, recruiters zoeken gewoon door naar de juiste mensen voor openstaande vacatures. En jij hebt minder concurrentie bij populaire banen, want er zijn veel mensen op vakantie. Daarnaast is het bij veel bedrijven rustiger in de zomer, waardoor ze meer tijd hebben om aandacht te besteden aan sollicitatie(gesprekken).
  3. Netwerken. Check of er leuke netwerkborrels zijn waar je relevante connecties kunt opdoen. Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans op een toffe nieuwe baan! En met een beetje mazzel zijn die borrels ook nog eens buiten, kun je lekker in het zonnetje werken aan de volgende stap in je carrière! Vind je netwerken lastig? Monster helpt je! Lees hier onze tips voor succesvol netwerken.
  4. Maak een elevator pitch. “Stel jezelf eens kort voor?” is nog altijd een van de meest gestelde vragen op netwerkborrels of tijdens een sollicitatie. Dan is het de kunst om kort en krachtig te vertellen wat je doet of wat je wilt doen. Je kunt ook een elevator pitch opnemen, zodat je die kunt versturen als je solliciteert. Hier vind je onze 6 tips voor de perfecte elevator pitch!

 

Vakantiegangers

  1. Werk loslaten. Voor veel mensen nog altijd lastig: het loslaten van werk. Toch nog even je mail checken, dat telefoontje beantwoorden of appje sturen… Probeer het niet te doen! Want als je je werk loslaat heb je ruimte om na te denken over andere dingen. Ben je nog wel gelukkig met je baan, vind je jouw werk nog wel écht leuk om te doen of is het tijd voor de volgende stap?
  2. Bespreek je carrière met familie/vrienden. Vakantie is de perfecte tijd om eens rustig met je vrienden en/of familie te praten over je werk. Misschien hebben zij wel tips of inzichten waar je zelf nog niet aan gedacht had en die je verder kunnen helpen met een volgende stap in je carrière. Doe dat bijvoorbeeld lekker met een glaasje wijn en combineer zo het nuttige met het aangename!
  3. Maak een stappenplan. Op vakantie heb je als het goed is lekker de tijd en de rust om een stappenplan voor je carrière te maken. Bedenk eerst wat je doel is. Wil je graag een andere baan? Of wil je promotie binnen je huidige baan? Maak een stappenplan met concrete acties, zodat je als je terug bent direct aan de slag kunt!
  4. Lees een (zakelijk) boek. Als je dan toch op het strand of aan de rand van het zwembad ligt, kun je net zo goed een inspirerend boek lezen! Er zijn veel leuke boeken op het gebied van carrièreadvies. Bijvoorbeeld het boek Careergasm van Sarah Vermunt, waarin je leest hoe een ideale baan voelt en hoe je die kunt krijgen! 

 

Vind je het lastig om te bepalen of je huidige baan nog bevalt? Bekijk hier de 7 tekenen dat je toch écht toe bent aan ander werk.


Back to top