Skip to main content

85% millennials vraagt zich af op zij wel op hun plek zitten

Ruim 5.000 millennials deden mee aan de Monsterboards Dertigers Dilemma Test. De resultaten liegen er niet om. Een kleine 80% van de deelnemende mannen en 87% van de vrouwen zou wel iets anders willen. Millennials vragen zich massaal af of ze wel op hun plek zitten. Zowel qua werk als privé.

 

Alles willen

De lat ligt dan ook hoog. De studie is afgerond en de ambitie voor een goede baan in combinatie met het leveren van een relevante bijdrage aan de maatschappij is sterk aanwezig. Maar daar houdt het niet op. Millennials willen ook een rijk sociaal leven, een boeiende relatie, een gezonde lifestyle en interessante reizen maken.

 

Veel twijfels

Er is echter altijd wel iets niet goed. 45% van de millennials die deelnamen aan de Facebook Test gaven aan twijfels te hebben, 40% heeft een Dertigers dilemma. Slechts 15% gaf aan geen dilemma te hebben. Vragen zijn er onder andere over het hebben van de juiste baan,  de relatie en toekomstplannen zoals kinderen en buitenlandambities. Er komt veel stress kijken bij het maken van alle keuzes. De wereld lijkt aan je voeten te liggen, het maximale moet haalbaar zijn. Maar tegelijkertijd valt de werkelijkheid dan soms wat tegen. De impact van social media is daarnaast enorm. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener.

 

Blijf in gesprek

‘Het is in deze tijd geen wonder dat mensen twijfels hebben’, vindt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard. ‘De mogelijkheden die op je pad komen zijn zo enorm, dat het bijna vanzelfsprekend is je af te vragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Blijf daarom in gesprek. Met je vrienden, familie en werkgever. Laat het weten als er twijfels zijn, dan kun je samen op zoek naar een oplossing.’

 


Back to top