5 tips voor meer werkgeluk

5 tips voor meer werkgeluk

Nieuw jaar, nieuw begin!

Nieuw jaar, nieuw begin! Veel mensen beginnen het nieuwe jaar vol energie en zin om weer aan de slag te gaan. Het zou fijn zijn als je dit gevoel ook de rest van het jaar kan vasthouden! Of je nu aan een nieuwe baan begint of blijft zitten waar je zit, je gelukkig voelen in je werk is het belangrijkste om je het hele jaar energiek te voelen. Monsterboard geeft je 5 tips voor meer werkgeluk. Zo maak je er een topjaar van!  

 

 

1. Bouw relaties met je collega’s op. Je hoeft natuurlijk niet gelijk beste vrienden te worden, maar goed en leuk contact met je collega’s is heel belangrijk voor meer werkplezier. Je ziet deze mensen tenslotte iedere dag. Borrels, praatjes bij het koffieapparaat of samen lunchen, het wordt allemaal leuker als je dit met mensen doet waar je goed mee overweg kunt!

2. Durf in beweging te komen. Ben je nu niet happy met je baan? Neem dan actie! En wacht niet op een promotie, een nieuwe manager, of wanneer dat vervelende project afgelopen is. Als je nu niet gelukkig bent op je werk, dan is de kans groot dat je dat over een tijdje ook niet bent. Je hoeft niet gelijk op zoek te gaan naar een hele andere baan, je kunt ook met je leidinggevende om tafel om te kijken of je dingen kan aanpassen in je functie.

3. Creëer je eigen droombaan. Er zijn genoeg opties om uiteindelijk te bereiken wat je wil. Als je jouw doel goed voor ogen hebt, probeer dan eens te kijken hoe je daar op een andere manier kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan ondernemen, je eigen bedrijf starten, een open sollicitatie uitsturen of met je manager bespreken welke taken je binnen je huidige werk graag wil uitvoeren en welke niet. Zo creëer je je eigen droombaan!

4. Creëer een missie. In ons webinar met Arjan Vergeer lichte hij uitgebreid toe hoe het hebben van een missie bij kan dragen aan meer werkgeluk. Als je weet wat je missie is in je leven, kun je ook weten hoe jouw baan hierin past. Draagt jouw werk bij aan je missie? Als het antwoord ja is, dan zit je goed. Is het antwoord nee, dan is het misschien tijd om actie te ondernemen.

5. Gelukkig in je leven, gelukkig in je werk! Het gaat natuurlijk niet altijd op, maar als je privé lekker in je vel zit is de kans groot dat je ook op je werk gelukkiger bent! Als je het gevoel hebt niet happy te zijn, check dan of er misschien privé iets is wat je dwarszit.

 

Voor meer werkgeluk is het natuurlijk belangrijk dat je een baan hebt die bij je past. Maar welke baan past bij jou? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen, en waarop een antwoord heel moeilijk kan zijn! Hier vind je onze tips om daar achter te komen.