Skip to main content

Voordat je werk gaat zoeken

Voordat je werk gaat zoeken

Vacaturesites, een goed cv, een opvallende sollicitatiebrief, elevator pitch, netwerken, social media… Er is veel dat je in kunt zetten als je op zoek gaat naar een nieuwe baanen zie je door de bomen het bos niet meer? Je kunt niet alles tegelijk aanpakken, maar weet jij niet meer waar je nu moet beginnen?
Start bij dit artikel. Door dit te lezen heb jij de kennis om een goede start te maken in jouw banenjacht.
 

Verkeerde aanname: een valse start

De grootste vergissing die mensen maken als ze op zoek zijn naar werk, is dat ze alleen vanuit zichzelf denken. “Ik zoek werk en als ik die passende vacature gevonden heb, dan vertel ik dat in mijn sollicitatiebrief. Zo weten zij dat ik dat werk goed kan uitvoeren en nemen ze mij vast wel aan”
Het klopt dat je werk zoekt en het klopt dat je de functie waarop je solliciteert wellicht goed kan uitvoeren. Maar daar heeft een recruiter weinig boodschap aan. Op sommige vacatures komen honderden sollicitaties binnen! Allemaal van mensen die hetzelfde denken als jij: dat ze het werk goed uit kunnen voeren. Dus hoe moet een recruiter jou daar tussenuit halen?
 

Waar ben jij de oplossing voor?

Stephen Covey, bekend schrijver over leiderschap, heeft het prachtig verwoord. “Bedrijven nemen geen mensen aan, alleen maar voor het aannemen. Maar bedrijven nemen wel mensen aan om problemen op te lossen”. In je sollicitatiebrief vertel je dus niet waarom de functie bij jou past, maar hoe jij kunt bijdragen aan het oplossen van probleem van de ander (het bedrijf). Wat kom jij brengen waar het bedrijf behoefte aan heeft? 
Ieder bedrijf, sector of afdeling heeft een doel. Daar worden plannen in verwerkt en acties aan verbonden. Wanneer jij een oplossing kan zijn voor deze problemen of doelen en dat kan verwoorden in je sollicitatiebrief en naar voren kan laten komen in je cv, dan heb je grote kans dat de recruiter jouw uitnodigt voor een gesprek.

 

Verdiep je in de ander

Om op te vallen met je sollicitatie, verplaats je je voor het schrijven van je sollicitatiebrief in de werkgever.
Stel jij bent een directeur van je eigen bedrijf en jij hebt werk dat uitgevoerd moet worden. Neem je iemand aan die zich aanmeldt en gewoon het werk wil gaan doen? Of kies jij diegene uit die zich heeft verdiept in wat hij/zij kan bijdragen en weet wat er speelt in de organisatie?
Inderdaad. Dat laatste. Jij wilt de persoon zijn die de werkgever voordat je begint, al laat zien dat je weet wat de werkgever nodig hebt en dat jij dit ook kan. Specificeer je cv hier dus op.

De enige manier om in je brief gepassioneerd te kunnen vertellen waar jij het bedrijf kan helpen, is door alleen te solliciteren op functies waar je écht goed bij past. Bij bedrijven waar je écht graag wilt werken. Want als je zelf al twijfelt of de baan bij jou past, dan kan je nooit met 200% energie overbrengen dat jij de meest geschikte kandidaat bent. 
Werkgevers en recruiters kunnen aan de informatie in een sollicitatiebrief zien of je solliciteert omdat je een baan wilt of dat je solliciteert omdat je juist die baan wilt.

Besteed aandacht aan je cv, je movitatiebrief en het gesprek dat wellicht volgt. Alleen zo kan je de beste versie van jou laten zien en zo heb je de grootste kans op die geweldige baan.
 


Back to top