In welke sector ontvang je vaak een bonus?

In welke sector ontvang je vaak een bonus?

Misschien is het opgenomen in je contract of heb je incidenteel wel eens een bonus ontvangen, maar mensen worden er altijd blij van: een extraatje aan het einde van het jaar of na een goede beoordeling! Die beloningen heb je in verschillende vormen; een eenmalige bonus, een dertiende maand of een winstuitkering. Maar waar ontvang je, naast je salaris, nu het vaakst een aanvullende beloning? Wij zochten het voor je uit in onze jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex.

 

Meer dan helft leraren krijgt eindejaars bonus

Uit de resultaten blijkt dat een eindejaars bonus in 2015 het meest uitgekeerd wordt in het onderwijs (58%) en in de zorg (55%). Werk je in de horeca of het toerisme? Dan kun je het minst vaak op een eindejaars bonus rekenen, slechts 6% van de medewerkers in deze sector ontvangt deze bonus.

Voor een dertiende maand zit je goed in de financiële dienstverlening (24%) en in de productiesector (22%). Maar ook hier geldt dat je in de horeca de minste kans hebt op deze bonus: slechts 7% ontving een dertiende maand. Een winstuitkering wordt het vaakst uitbetaald in de productiesector (22%) gevolgd door de financiële sector (18%).

Medewerkers die het vaakst een bonus ontvangen, zijn alsnog ontevreden

Ondanks de groei van beloningen in een aantal sectoren, zijn medewerkers nog lang niet tevreden. Opvallend is dat medewerkers die al regelmatig een bonus ontvangen, alsnog vaak niet tevreden zijn hierover. Medewerkers in de hospitality zijn het meest ontevreden over de bonussen (slechts 14% is tevreden) wat te verwachten is, gezien het percentage dat daadwerkelijk een bonus ontvangt. Maar ook in de financiële dienstverlening, waar de bonussen gestegen zijn in 2015, is slechts 38% van de medewerkers tevreden.

Ben jij ontevreden over je salaris of je bonus? Bespreek het met je werkgever, kom met goede argumenten en probeer va! Staat de deur daarvoor niet open? Misschien wordt het dan eens tijd om te kijken of het ergens anders beter is. Een nieuwe baan betekent vaak ook een stap in salaris en secundaire beloningen!