De voordelen van een online cv

De voordelen van een online cv

Voordelen van een online CV

Op Monsterboard kan je zoeken naar vacatures die passen bij jouw volgende stap in je carrière. Maar wist je dat je ook jouw cv kan uploaden naar onze database om gevonden te worden door werkgevers? Zij zijn namelijk altijd op zoek naar geschikte kandidaten in onze database.

Sinds kort is de zoektechnologie van de database voor werkgevers en recruiters verbeterd. Dit heeft voor jou als werkzoekenden het voordeel dat jouw cv goed gematcht wordt met werkgevers die relevante functies voor jou open hebben staan.
 

Als je cv goed bij de functie past, kom je hoog in zoekresultaten van de recruiter

De nieuwe zoektechnologie zoekt naar relevante kandidaten. Als de recruiter de zoekopdracht heeft ingevuld met de functietitel en gewenste vaardigheden wordt in de database gezocht naar cv’s die goed passen bij de vraag. Als je veel overeenkomsten hebt met wat de recruiter zoekt, zal je verschijnen in de zoekresultaten. Is het geen functie die bij jou past, dan is de kans klein dat je naar boven komt en dat de recruiter jou benadert voor een baan waar je geen interesse in hebt.
 

De recruiter ziet een samenvatting

Na het invoeren van een zoekopdracht ziet een recruiter samenvattingen van de cv’s van geschikte kandidaten. Hierin staat aangegeven welk van jouw vaardigheden en werkervaring overeenkomen met de zoekopdracht. Als de functie bij je past, zal jouw samenvatting al snel de aandacht trekken, nog voordat de recruiter je hele cv gezien heeft. Zo maak je een goede eerst indruk.
 

Er wordt gekeken naar ervaring

Naast de match met de zoekopdracht, is jouw ervaring ook belangrijk. Hoe meer ervaring je hebt met vaardigheden die ingevoerd zijn, hoe beter de functie bij jou past en hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten. Dat betekent dus dat de recruiter snel ziet dat jij heel goed bij de functie zou passen.
 

De inhoud van je cv is het belangrijkst

Om de juiste werkgevers aan te trekken met je cv is de inhoud van je cv belangrijker dan een ingewikkelde opmaak. De zoektechnologie leest de inhoud van je cv en matcht jouw vaardigheden met wat de werkgever zoekt. De samenvatting die de recruiter te zien krijgt wordt automatisch opgemaakt naar aanleiding van jouw cv. Controleer bij het plaatsen of aanpassen van je cv of de informatie juist wordt overgenomen. Zo vergroot je de kans op goede matches.

Wil je goed gevonden worden in de database? Lees dan deze tips. Als je cv dan gereed is kan je hem uploaden naar de database.
 

Behalve dat werkgevers je nu nog beter kunnen vinden, is er ook een nieuwe zoekfunctie voor jou als werkzoekende! Je kan hem selecteren door onder zoekbalk op ‘Gebruik nieuwe zoekfunctionaliteit’ te klikken.