Salarisonderhandeling - de voorbereiding

Salarisonderhandeling - de voorbereiding

Voorbereiding salarisonderhandeling

Een geslaagde salarisonderhandeling begint met een goede voorbereiding. Zowel voor de sollicitant tijdens zijn eerste onderhandelingen, als voor de werknemer die er op vooruit wil gaan, geldt: weet je eigenlijk wel wat je wil gaan verdienen? En heb je zicht op wat redelijk is?

Kijk naar collega's

Voordat je daadwerkelijk de salarisonderhandeling in gaat, is het belangrijk dat je weet wat je waard bent. Wat verdienen je collega's in dezelfde beroepsgroep momenteel eigenlijk? Een uitstekend hulpmiddel hierbij is de Monster Loonwijzer. Hier kun je precies zien wat een collega met vergelijkbare werkervaring in jouw branche verdient. Een fantastisch hulpmiddel om in te zetten bij een gesprek.
Blijk je enkele honderden euro's te weinig te krijgen – dan voel je je een stuk sterker om de onderhandelingen in te gaan. Je vraag is immers niet buitensporig.
Blijk je meer dan je branchegenoten te verdienen – dan moet je je afvragen of het redelijk is om meer geld te vragen.

Maar je kan ook oren openhouden tijdens het netwerken, op beurzen en borrels en familiefeestjes. Tegenwoordig praten mensen wat makkelijker over hun salaris. Zo kan je er eenvoudig achter komen wat gangbaar is.

Wat wil je verdienen?

Als je gaat zitten voor je salarisgesprek, dan weet je al wat je wilt gaan verdienen. Althans, dat zou wel moeten. Wanneer je een vaag idee hebt: 'meer dan nu' of 'er op vooruit gaan', dan is het moeilijk onderhandelen. Stel op zijn minst een minimum in zodat je achteraf niet teleurgesteld bent over het behaalde resultaat.

Strategie uitstippelen

Bij een goede voorbereiding hoort ook het bepalen van de juiste strategie. Wil je direct alle kaarten op tafel leggen, doe je een take it or leave it-aanbod, begin je (veel) te hoog om vervolgens flink te zakken of begin je in de buurt van je wens en laat je weinig speelruimte over? Bedenk vooraf wat je in het gesprek wilt behandelen. Enkele punten die je vooraf moet bedenken:
  • Welk 'bewijsmateriaal' wil ik aandragen? (resultaten, projecten, prestaties, targets)
  • Welk minimum is acceptabel?
  • Welke concessies ka ik doen?
  • Waar leg ik mijn prioriteiten?
  • Welke tegenwerpingen verwacht ik?
  • Wat kan ik hier tegenin brengen?
  • Wat kan ik mijn manager aanbieden als tegenprestatie?
Voor specifieke vragen over salarisonderhandelingen kan je terecht bij de MonsterCoach op dinsdag van 10:00 tot 12:00 en op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

Gertjan van Oldenborgh
MonsterCoach