Voorbeeld sollicitatiebrief - account manager

Voorbeeld sollicitatiebrief  - account manager

Geachte heer Kogels,

[inleiding: beschrijf waar je de vacature bent tegengekomen, dat je er verheugd over bent en leg kort uit waarom]

Bijvoorbeeld: Met veel interesse zag ik op Monsterboard.nl dat u een vacature heeft voor de functie van senior account manager bij Tarbot. Dit is precies de functie waar ik naar op zoek ben. Op het moment werk ik voor Veidt International, maar ben na drie jaar werken als verkoper toe aan de volgende stap in mijn carrière.

[omschrijf je werkervaring en hoe die past bij de functie]

Bijvoorbeeld: Mijn werkzaamheden van de afgelopen jaren sluiten perfect aan bij de verantwoordelijkheden die u in uw vacature noemt. Zo onderhoud ik regelmatig contact met een aantal grote klanten, ben ik gewend aan het halen van verkooptargets en ben ik heb ik ervaring met het sluiten van deals via zowel de telefoon als in een face to face-gesprek.

[zeg eventueel ook iets over je studie of nevenactiviteiten, als die relevant zijn voor de functie]

Bijvoorbeeld: Zoals u op mijn bijgevoegde CV kunt zien, volgde ik een hbo-opleiding Communicatie waarin ik mijn communicatieve vaardigheden optimaliseerde. Ook heb ik een grote belangstelling voor auto’s, van jongs af al sleutel ik met mijn oom in mijn vrije uren aan oldtimers. Ik ben ervan overtuigd dat deze combinatie mij uitermate geschikt maken voor uw vacature.

[leg uit waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken]

Bijvoorbeeld: Tarbot ken ik als een professioneel bedrijf, dat veel kwalitatieve en duurzame auto’s fabriceerde. Zo rijd ik zelf nog steeds in de eerste uitvoering van de Rhino uit 1955. Het lijkt mij dan ook een hele eer om mijn ervaring en kennis in te zetten bij het beheren uw klantenbestand.

[afsluiting: vertel dat je graag langskomt om je ervaring toe te lichten]

Bijvoorbeeld: Ik kijk uit naar uw antwoord en licht mijn sollicitatiebrief en CV graag in een persoonlijk gesprek aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Jochem Wiebeling

Toon mij meer voorbeeldbrieven