Voorbeeld-cv’s ICT

Voorbeelden voor developers, helpdeskmedewerkers, netwerkengineers en algemeen

IT’ers vragen ons vaak of we voorbeeld-cv voor de ICT hebben. Hoewel een cv natuurlijk altijd een persoonlijk document is, kan een voorbeeld-cv je natuurlijk wel een beetje op weg helpen. Daarom geven we vier voorbeeld-cv’s voor wie op een ICT-vacature wil solliciteren. Daarnaast geven we enkele cv-tips om je cv zo persoonlijk en krachtig mogelijk te maken. 

We hebben voorbeeld-cv’s voor developers, helpdeskmedewerkers, netwerkengineers en algemeen voor de ICT.

Algemene cv-tips

Heldere opbouw
Recruiters beslissen vaak binnen slechts enkele seconden of iemand mogelijk geschikt is. Zorg daarom voor een heldere opbouw waarin de recruiter snel kan scannen of je kans maakt. Vier onderdelen zij daarvoor belangrijk:

Scan 1: personalia

Zet hier alleen de belangrijkste gegevens neer. Je burgerlijke staat is bijvoorbeeld niet van belang. Ook als jouw naam al duidelijk weergeeft wat jouw geslacht is, is het eigenlijk onnodig om te vermelden dat je een man of vrouw bent.

Scan 2: opleiding(en)

Benoem de opleidingen die belangrijk is voor de desbetreffende functie. Sluit deze aan bij de functie en is de studie afgerond? Een niet afgeronde opleiding kan negatief overkomen op de recruiter. Als je een opleiding niet hebt afgerond, kun je deze dan ook beter niet benoemen. Heb je deze wel afgerond? Geef dit dan aan met ‘diploma behaald’, als je dit niet doet, wekt het juist argwaan.”

Scan 3: werkervaring

Werkervaring is vaak net zo belangrijk als opleiding, zo niet belangrijker. Hierbij draait het vooral om de meeste recente ervaring. Vertel hier ook wat je verantwoordelijkheden waren. Als de naam van de organisatie waar je voor gewerkt heb totaal onbekend is, is het handig om bijvoorbeeld in het kort iets over de organisatie te vertellen zodat de recruiter een beeld heeft van het bedrijf. Een linkje naar de website kan ook een hulpmiddel zijn. Als je juist voor een heel bekend bedrijf hebt gewerkt, kun je om dit te benadrukken het logo van het bedrijf erbij zetten. Zo maak je jouw cv ook nog eens visueel aantrekkelijker.

Scan 4: vaardigheden en hobby’s

Als de sollicitant aan specifieke vaardigheden moet voldoen voor de functie, is het kopje ‘vaardigheden’ ook relevant. Denk aan besturingssystemen, programmeertalen. Als er gevraagd wordt naar specifieke vaardigheden in de vacature, zet deze dan zeker in je cv. Ook hobby’s zijn interessant om te vermelden. Deze kunnen namelijk iets over de persoonlijkheid van de sollicitant zeggen.

Profielschets
Voldoe je niet aan alles eisen, dan kan het helpen om onder jouw personalia een kopje te maken met een ‘profielschets’. Hierin kun je in 5 á 6 zinnen aangeven waar jouw interesses liggen en waar je graag wilt werken. Zo kun je toch die vaardigheden, kennis of branche benoemen en verhoog je ook de kans dat jouw cv gevonden wordt door de recruiter. Zij scannen namelijk je cv op belangrijke woorden. Staan deze er niet in, dan ben je minder interessant.

Voorbeeld-cv's ICT

Hieronder vind je vier voorbeelden van cv's in de ICT. Klik op de link voor het juiste voorbeeld-cv.

Voorbeeld-cv developers

Voorbeeld-cv ict-helpdesk

Voorbeeld-cv netwerkengineers

Voorbeeld-cv algemeen