Vind je nieuwe baan deze zomer

Vind je nieuwe baan deze zomer

Vind je nieuwe baan deze zomer

Of je er nou tijdens je vakantie achter komt dat je huidige baan niet de juiste is (‘Ik heb echt geen zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan’) of dat je momenteel zonder werk zit, de zomermaanden zijn een ideaal moment om daar verandering te brengen. Want er zijn altijd betere banen!
 

Waarom solliciteren in de zomer?

In de zomer zijn veel mensen op vakantie, dat betekent dat je wat minder concurrentie hebt. Daarnaast is het in sommige bedrijven minder druk in de zomermaanden, waardoor ze meer tijd hebben om aadacht te besteden aan bijvoorbeeld jouw open sollicitatie
 

Wat kan ik precies doen om in de zomer een baan te vinden?

Neem even de tijd om bij jezelf na te gaan wat je nu echt wilt en wat jij goed kan. Je hebt zelf ook wat meer rust in de vakantieperiode waardoor je alles helder op een rijtje kan zetten. Want hoe beter jij weet wat je wilt en kan, hoe beter jij het over kan brengen tijdens een sollicitatie.

Als je toch vrij bent, update dan je cv! Ga er even goed voor zitten en maak een basis cv waar je al je behaalde resultaten van het afgelopen jaar benoemt. Als je dan gaat solliciteren kan je aan de hand van dit cv gemakkelijk een toegespitst cv maken.

Cv klaar? Vergeet hem  niet te uploaden naar de cv-database. Want ook al is het vakantie, recruiter zoeken gewoon door naar juiste mensen voor hun openstaande vacatures.

Genieten van het mooie weer?
Bezoek dan netwerkborrels waar je in de buitenlucht kunt werken aan connecties die je verder kunnen helpen aan die betere baan.
 

Tijdelijke functies

Voor sommige sectoren is de zomer hoogtij, zoals in de horeca en het toerisme maar ook veel agrarische sectoren kunnen in de zomer extra medewerkers gebruiken. Ook gaan veel werknemers op vakantie en sommige bedrijven hebben tijdelijk extra mankracht nodig om de vakanties op te vangen. Maak gebruik van deze tijdelijk functies om (een nieuwe) ervaring op te doen. En wie weet wat er van komt? Misschien zijn ze wel zo tevreden dat je kan blijven of komt er net in die periode een plek vrij in het team waar jij naar kan solliciteren.